ΜΑΛΛΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, σύμφωνα με τον hairstylist της Jennifer Lopez

Instagram/chrisappleton1/

Αν ακολουθείς την Jennifer Lopez, την Ariana Grande, την Katy Perry, τη Rita Ora ή κάποιο μέλος της οικογένειας των Kardashian στα social media, το όνομα του Chris Appleton ενδεχομένως να μην σου είναι άγνωστο. Ο Appleton είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από πολλές, αν όχι όλες, τις αλλαγές στα μαλλιά της Kim Kardashian και τα bouncy χτενίσματα της JLo και πολλών ακόμη celebrities του Hollywood.

 

Κι ενώ ο ίδιος συχνά- πυκνά, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Instagram μοιράζεται χρήσιμα tips για το hairstyling, αυτή τη φορά έδωσε συνέντευξη στο Harper’s Bazaar UK, όπου μεταξύ άλλων απάντησε στο ερώτημα που αφορά τη συχνότητα στο λούσιμο. Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας σύμφωνα με τον celebrity hairstylist;

«Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τον τύπο και την κατάσταση των μαλλιών σου, καθώς αυτά είναι που καθορίζουν ποια προϊόντα πρέπει να συμπεριλάβεις στην προσωπική σου hair ρουτίνα και πόσο συχνά θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιείς. Απαιτεί συνέπεια», αναφέρει ο hairstylist, εξηγώντας παράλληλα γιατί αξίζει κανείς να επενδύσει στη ρουτίνα περιποίησης της κόμης του σε κάτι που τον κάνει να νιώθει ικανοποίηση.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζει κανείς τα μαλλιά του. Η απάντηση του Chris Appleton

«Πολύ συχνά ακούω αυτή την ερώτηση στη δουλειά μου! Ειλικρινά, η απάντηση για το πόσο συχνά πρέπει να λούζεται κανείς εξαρτάται από το ίδιο το άτομο, την υφή των μαλλιών και τον τύπο μαλλιών του. Κι αυτό γιατί, διαφορετικοί τύποι μαλλιών απαιτούν διαφορετική φροντίδα. Για παράδειγμα, εάν έχεις εξαιρετικά λεπτά μαλλιά που είναι άτονα, flat ή λιπαρά, τότε είναι καλύτερο να τα λούζεις πιο συχνά – είτε καθημερινά είτε κάθε δεύτερη μέρα, καθώς γνωρίζουμε ότι το καθημερινό λούσιμο δεν είναι πάντα βολικό ή δυνατό ειδικά αν κάποιος είναι πολυάσχολος ή έχει παιδιά. Εάν έχεις πιο πυκνά ή ξηρά μαλλιά, μπορείς να τα λούζεις λιγότερο συχνά».

Όσο για το τι πρέπει να αποφεύγει κανείς για να έχει υγιή μαλλιά, ο ίδιος απαντά σχεδόν μονολεκτικά την υπερβολή σε ό,τι έχει να κάνει με τη θερμότητα, τις τεχνικές εργασίες και τη βαφή, καθώς αυτά προκαλούν πάντα φθορά και σπάσιμο στην τρίχα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάς πως υγιή μαλλιά σημαίνει υγιές τριχωτό. Αφουγκράσου τις ανάγκες των μαλλιών σου, εμπιστεύσου τους hair experts και χρησιμοποίησε εξειδικευμένα προϊόντα.