ΜΑΛΛΙΑ

Πόσες φορές το χρόνο πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου, αν θέλεις να είναι υγιή και λαμπερά

Imaxtree Imaxtree

Ήταν αυτά τα λίιιιγο (έως πολύ) παραπάνω εκατοστά,  η άτυχη στιγμή, η λάθος συνεννόηση και το κούρεμα καταλήγει να είναι από τις πιο παρεξηγημένες ιεροτελεστίες στο κομμωτήριο. Τόσο παρεξηγημένη που πολλές φορές- ψέματα δεν θα πούμε- καταλήγει να γίνεται εφιάλτης.

Αυτό όμως, δε σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων πως δεν πρέπει να κουρευόμαστε, ακόμη κι αν θέλουμε να μακρύνουμε πιο γρήγορα τα μαλλιά μας. Κάθε πότε όμως, πρέπει να επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο για κούρεμα, αν θέλουμε να παραμείνει η κόμη μας υγιής και λαμπερή;

Πόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου;

Σύμφωνα με τους hair experts,  όλα εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών κάθε γυναίκας (πχ σγουρά, ίσια, σπαστά κλπ), την υφή της τρίχας (χοντρή, λεπτή κλπ)  αλλά και από το πόσο τα ταλαιπωρεί με τεχνικές εργασίες, όπως βαφές ή καθημερινή χρήση εργαλείων θερμότητας. Για παράδειγμα τα πολύ λεπτά μαλλιά, έχουν ανάγκη για κούρεμα κάθε 4 περίπου εβδομάδες ώστε να παραμείνουν υγιή και λαμπερά τα μαλλιά (κοινώς κάθε ένα- ενάμιση μήνα).

Η συμβουλή του hairstylist της Blake Lively για το κούρεμα

Βέβαια, σε γενικές γραμμές, ένα καλό timing για να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο και να προστατεύσεις τις άκρες των μαλλιών σου από τη φθορά, είναι κάθε δύο- τρεις μήνες, περίπου δηλαδή, τέσσερις φορές το χρόνο. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει ο  hairstylist της Blake Lively «στους τρεις μήνες τα μαλλιά  αρχίζουν να γίνονται πιο εύθραυστα (αν δεν τα έχεις κόψει καθόλου). Γι αυτό πρέπει να πηγαίνεις στο κομμωτήριο, να κάνεις πολύ συχνά μάσκα για να τα κρατάς σε φόρμα. Πρέπει να τα διατηρείς όπως κάνεις με το μανικιούρ, το πεντικιούρ ή τα φρύδια σου».

Και μην ξεχνάς, το κούρεμα σε ένα σταθερό χρονικό διάστημα, μπορεί να προλάβει τη φθορά, να καθαρίσει και να διατηρήσει τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά. Φυσικά, στο ενδιάμεσο διάστημα η επένδυση σε ένα καλό σαμπουάν, conditioner, μάσκα, η χρήση θερμοπροστευτικών προϊόντων πριν από το hairstyling αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία hairstyling , βοηθούν στο να διαστηρούνται λαμπερά.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον κομμωτή σου για να κρίνει εκείνος- σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σου- πότε η κόμη σου χρειάζεται ανανέωση.