ΜΑΛΛΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι το κούρεμά σου θα είναι πετυχημένο πριν καν ξεκινήσει

Pexels

Δεν είχα ποτέ κανέναν εφιάλτη με το κομμωτήριο, μέχρι που αποφάσισα να πάω σε κάποιο που δεν είχα ξαναπάει στη ζωή μου (το λες και λάθος) για να δοκιμάσω- beauty editor’s life- μία ολοκαίνουργια θεραπεία για τα μαλλιά που κατέληξε σε κούρεμα. Κακό κούρεμα. Πολύ κακό κούρεμα.

 

Τι πήγε λάθος; Γιατί ένα κούρεμα μπορεί να καταλήξει σε εφιάλτη; Υπάρχει τρόπος να καταλάβεις ότι το κούρεμά σου θα είναι πετυχημένο (ή θα καταλήξει σε εφιάλτη στο κομμωτήριο) πριν καν ξεκινήσει; Παρακάτω θα βρεις μερικές εύκολες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν.

Μερικά tips για να πάει καλά το κούρεμά σου

Κάνε από πριν την έρευνά σου

Πλέον εκτός από τη φίλη και γνωστή που θα βρεις και θα τη ρωτήσεις για το υπέροχο κούρεμά της, δεν έχεις παρά να κάνεις τη social media-κη έρευνά σου, προκειμένου να δεις «δουλειές» του κομμωτή που θα εμπιστευτείς τα δικά σου μαλλιά. Αυτό στην περίπτωση που δεν έχεις έναν συγκεκριμένο κομμωτή που να ξέρει τα μαλλιά σου, εδώ και χρόνια. Ψάξε για τους λογαριασμούς του κομμωτηρίου σε Facebook και Instagram και αποθήκευσε τις φωτογραφίες με τα hair looks που σου άρεσαν περισσότερο προκειμένου να μάθεις περισσότερα infos γι’ αυτά (πχ αν πηγαίνει στο σχήμα του προσώπου σου).

Η σωστή επικοινωνία και τα hair tips

Ένα πετυχημένο κούρεμα έχει τη βάση του στην καλή επικοινωνία εξ αρχής και τις σωστές συμβουλές που θα δώσει ο κομμωτής για τα μαλλιά σου (ανάλογα με τον τύπο, το χρώμα, το καθημερινό τρόπο ζωής σου, αν σου αρέσει/ βαριέσαι άπειρα το styling κλπ). Η εμπιστοσύνη, η άνεση και η αυτοπεποίθηση πρέπει να είναι βασικά στοιχεία της σχέσης που θα δημιουργηθεί ανάμεσα στον κομμωτή και τον πελάτη (εσένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση) προκειμένου να καταλάβεις αν βρίσκεσαι τελικά στο σωστό μέρος ή όχι.

Μάθε να ακούς και να σε ακούει

Ήδη από την πρώτη στιγμή που θα κάτσεις στην καρέκλα του κομμωτηρίου, φρόντισε να κάνεις ξεκάθαρο αυτό που σκέφτεσαι, εκφράζοντας παράλληλα, όλες τις ανασφάλειες, φόβους κλπ που ενδεχομένως έχεις γι’ αυτήν την αλλαγή που ετοιμάζεσαι να κάνεις στα μαλλιά σου. Αν έχεις μαζί σου και φωτογραφικό υλικό (aka έχεις αποθηκεύσει στο κινητό σου φωτογραφίες με τα hair looks που σου αρέσουν περισσότερο) ακόμη καλύτερα. Ο κομμωτής, οφείλει πριν πει τη γνώμη του, να σε ακούσει.

Extra Tip: Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσεις πριν φύγεις από το κομμωτήριο, μετά το κούρεμα, να ζητήσεις από τους experts συμβουλές, αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα για το πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου μόνη σου, στο σπίτι.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου και δεν θα χάσεις

Τα πράγματα είναι απλά και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εμπιστευτείς το ένστικτό σου για τον κομμωτή που θα κάνει το κούρεμά σου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα συζητήσει μαζί σου ή θα αγγίξει τα μαλλιά σου, μπορείς να καταλάβεις αν αισθάνεσαι εμπιστοσύνη ή ασφάλεια στα χέρια του. Επομένως, θα καταλάβεις και αν θα πάει καλά το κούρεμά σου ή όχι.