ΜΑΛΛΙΑ

Ο απίστευτος λόγος που φριζάρουν τα μαλλιά σου (ήδη από το μπάνιο)

Unsplash

Ξεκινάω με τον κανόνα πως κανείς δεν ξέρει καλύτερα τα μαλλιά μας από εμάς τις ίδιες. Έχουμε γεννηθεί με αυτά, έχουμε μεγαλώσει με αυτά και μπορούμε να προβλέψουμε- σχεδόν πάντα- την κάθε τους κίνηση. Και λέω σχεδόν πάντα, γιατί πάντοτε θα υπάρχουν αυτοί, οι εξωγενείς παράγοντες που δεν πηγαίνει ο νους σου πως μπορούν να ασκήσουν τέτοια επιρροή στην κόμη σου.

 

Θα γίνω πιο συγκεκριμένη, ανοίγοντας το κεφάλαιο φριζάρισμα, όπου η υγρασία μπορεί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν είναι η μόνη που το προκαλεί. Ιδιαίτερα δε, αν έχεις λεπτά μαλλιά ή αρκετές φύτρες.

Και επειδή δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό και την υγρασία, υπάρχουν μερικές- πολύ πιο απλές- κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση προκειμένου να το μειώσουμε ή αν όχι, να το αποφύγουμε τελείως. Η καλή αρχή, λοιπόν, γίνεται ήδη από το μπάνιο- στο λούσιμο– και τη θερμοκρασία του νερού. Ναι, καλά διαβάζεις, τη θερμοκρασία του νερού που λούζεις τα μαλλιά σου.

Γιατί πρέπει να αποφύγεις το πολύ ζεστό νερό στα μαλλιά

Εάν υπάρχει ένας βασικός κανόνας που ορκίζονται σχεδόν όλοι οι κομμωτές, είναι η «σωστή» θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο των μαλλιών. Όπου «σωστή» θερμοκρασία σημείωσε το να αποφεύγεις να λούζεσαι με ζεστό- πολύ ζεστό νερό. Με αυτό τον τρόπο, όπως και στο δέρμα, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και αφυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ παράλληλα, η τρίχα είναι πιο επιρρεπής στο φριζάρισμα, μιας και τα λέπια της μένουν ανοιχτά (επομένως τα μαλλιά είναι ακόμη πιο εύθραυστα). Plus: Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, θα πρέπει να ξέρεις πως το ζεστό νερό– αν δεν χρησιμοποιείς και εξειδικευμένα προϊόντα- συμβάλλει στο να ξεθωριάσει πιο εύκολα το χρώμα τους.

Φυσικά, δεν είναι μόνο το νερό. Στο μπάνιο, πρέπει δίνεις εξίσου μεγάλη προσοχή στη σειρά περιποίησης που θα επιλέξεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, φρόντισε η σειρά που χρησιμοποιείς να περιέχει ενυδατικά συστατικά που θα συμβάλλουν στη θρέψη και τη βαθιά ενυδάτωση, προστατεύοντάς τα ακόμη περισσότερο από το φριζάρισμα και την υγρασία. (Σου θυμίζω πως τα αφυδατωμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα).

Extra tip

Τώρα, αν δεν μπορείς να αλλάξεις τη συνήθειά σου να λούζεσαι με ζεστό νερό, φρόντισε να χρησιμοποιείς στη συνέχεια, πάντα conditioner στα μαλλιά σου και να το ξεβγάζεις με κρύο νερό, καθώς σφραγίζει τα λέπια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά.