ΜΑΛΛΙΑ

Ένα εύκολο scrub για το τριχωτό της κεφαλής με υλικά από την κουζίνα σου

iStock

Τα οφέλη ενός scrub στο τριχωτό της κεφαλής μας είναι γνωστά. Παρέχει βαθύτερο καθαρισμό, αφαιρώντας τον ιδρώτα, την υπερβολική λιπαρότητα, τα υπολείμματα προϊόντων, την πιτυρίδα, τη βρωμιά, τη σκόνη και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, που μπορεί να παραμείνουν στο τριχωτό της κεφαλής μας, εμποδίζοντας ακόμη και την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Κι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις extra χρήματα, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής σου με υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Τι λες;

Τι χρειάζεσαι για το «σπιτικό» scalp scrub:

Θα χρειαστείς:

  • αλάτι Ιμαλαΐων ή χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • ακατέργαστη ζάχαρη για απολέπιση
  • λάδι αβοκάντο για ενυδάτωση
  • λάδι καρύδας για ενυδάτωση

Η διαδικασία είναι πανεύκολη:

Σ’ ένα μικρό μπολ, ρίξε και ανακάτεψε μία κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων ή χοντρό θαλασσινό αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας λάδι αβοκάντο και ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας για ενυδάτωση. Ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη πάστα. Το scrub είναι έτοιμο!

Πώς το χρησιμοποιείς;

Παραδοσιακά, τα scalp scrubs πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς πριν το λούσιμο. Αυτό επιτρέπει στο scrub να αφαιρεί ρύπους, βρωμιάς κλπ. από το τριχωτό της κεφαλής, προετοιμάζοντάς το παράλληλα, για το σαμπουάν. Αμέσως μετά, συνεχίζεις κανονικά με το σαμπουάν και το conditioner.

Extra Tip: Μην ξεχνάς, πως η υπερβολικά συχνή χρήση ενός scrub στο τριχωτό της κεφαλής ή η χρήση ενός scrub με «σκληρά» συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής. Γι’ αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να επιλέξει κανείς ένα προϊόν με ήπια συστατικά προσέχοντας παράλληλα, την πίεση που ασκείται κατά το τρίψιμο.