ΜΑΛΛΙΑ

Ισιώνεις συνέχεια τα μαλλιά σου; 6 tips για να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα

iStock

Όταν η κουβέντα φτάνει στη φθορά και την ταλαιπωρία των μαλλιών μας από το συνεχές ίσιωμά τους με εργαλεία θερμότητας- η πρόληψη είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τη θεραπεία. Είναι προτιμότερο δηλαδή, κανείς να προλαμβάνει- λαμβάνοντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα- τη φθορά στα μαλλιά του, παρά να κάνει focus στο πώς θα τα επανορθώσει μετά.

Ωστόσο, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές, όπως αυτές που ακολουθούν παρακάτω, μπορεί κανείς να προστατέψει τα μαλλιά του από τη θερμότητα, κατά το ίσιωμα, συμβάλλοντας στη γενικότερη υγεία τους.

6 tips για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα αν τα ισιώνεις συνέχεια:

-Βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι απολύτως στεγνά πριν χρησιμοποιήσεις εργαλεία θερμότητας

Το ίσιωμα σε βρεγμένα ή ακόμα και νωπά μαλλιά θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα της εσωτερικής δομής τους. Όταν ισιώνει κανείς τα μαλλιά του πριν στεγνώσουν τελείως, τα σωματίδια υγρασίας μέσα στην τρίχα θερμαίνονται εξαιρετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Το να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά σου είναι εντελώς στεγνά πριν τα ισιώσεις είναι ίσος ο πιο εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείς πως ξεκινάς σε «καλή» βάση.

-Επένδυσε σε εργαλεία hairstyling υψηλής ποιότητας

Η ποιότητα των εργαλείων hairstyling (εν προκειμένω της ισιωτικής μαλλιών) παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προστασία τους κατά το ίσιωμα. Εργαλεία με χαμηλή ποιότητα μπορεί να εκπέμπουν ανομοιόμορφη θερμότητα στο μήκος των πλακών τους ή να ανεβάζουν το επίπεδο θερμότητας για να πετύχουν το ίδιο αποτέλεσμα μ’ ένα εργαλείο υψηλότερης ποιότητας. Το ζητούμενο είναι να βρεις ένα εργαλείο hairstyling που να έχει την τέλεια ισορροπία μεταξύ απόδοσης και φροντίδας (ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ζημιάς από τη θερμότητα).

-Μην ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις πριν το ίσιωμα ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι ή κρέμα

Η χρήση ενός θερμοπροστατευτικού προϊόντος κάθε φορά που χρησιμοποιείς την ισιωτική και γενικά, οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας στα μαλλιά σου, επιβάλλεται. Είτε σε μορφή spray, είτε σε μορφή κρέμας ή ελαίου, τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα έχουν την ιδιότητα τόσο να προστατεύουν την τρίχα κατά την έκθεσή της στη θερμότητα, όσο και να την ενυδατώνουν.

-Μην «κολλάς» στο ίδιο σημείο

Καλό είναι να είσαι γρήγορη και αποτελεσματική στις κινήσεις που κάνεις με την ισιωτική στα μαλλιά σου. Μην περνάς την ίδια τούφα πολλές φορές και φυσικά μην κρατάς το ισιωτικό εργαλείο στο ίδιο σημείο για αρκετή ώρα.

-Μείωσε το πόσο συχνά ισιώνεις τα μαλλιά σου

Αν δεν μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από το συχνό ίσιωμα των μαλλιών σου, τότε κάνε τα αποτελέσματά του να διαρκούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις ένα dry shampoo (ξηρό σαμπουάν) ή ακόμη και να τυλίξεις τα μαλλιά σου μ΄ ένα μεταξωτό φουλάρι/ τουρμπάνι πριν κοιμηθείς. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγεις το καθημερινό ίσιωμα των μαλλιών σου.

-Βάλε στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου μία μάσκα για θρέψη και αναζωογόνηση

Εάν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου αρκετά ταλαιπωρημένα μετά το ίσιωμα, βάλε στο πρόγραμμα μία μάσκα μαλλιών για επανόρθωση και ενυδάτωση σε βάθος.