ΜΑΛΛΙΑ

Dry Shampoo: Πώς θα επιλέξεις το σωστό με βάση τον τύπο των μαλλιών σου

Unsplash

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, όπως εγώ, τότε μπορείς να συμφωνήσεις μαζί μου πως το ξηρό σαμπουάν (aka dry shampoo) είναι ένα από τα must- have της εβδομαδιαίας ρουτίνας των μαλλιών σου. (Τι εννοείς δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμη;)

 

 

Με δύο λόγια το dry shampoo απορροφά τη λιπαρότητα  σε χρόνο dt, στην περίπτωση που δεν έχεις προλάβει να λουστείς, χαρίζει στα μαλλιά πολυπόθητο όγκο και υφή και φρεσκάρει οποιοδήποτε χτένισμα.

Tο σωστό dry shampoo με βάση τον τύπο των μαλλιών σου

Βέβαια, όπως και το κανονικό σαμπουάν που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου, έτσι και το ξηρό σαμπουάν έχει τους δικούς του χρυσούς κανόνες που δεν αφορούν μόνο τη χρήση, αλλά και τη σωστή επιλογή. Πλέον στην αγορά μπορείς να το βρεις σε διάφορες μορφές όπως spray, πούδρας, αφρού.

Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι να καταλήξεις σε αυτό, που θα λειτουργήσει καλύτερα στο δικό σου τύπο- υφή μαλλιών.

Τι λένε οι hair experts

«Για παράδειγμα, αν έχεις λεπτά μαλλιά και χρησιμοποιήσεις ένα ξηρό σαμπουάν σε μορφή πούδρας, ενδεχομένως να αισθανθείς τα μαλλιά σου αρκετά βαριά. Γι αυτό το λόγο, προτείνω το dry shampoo σε μορφή πούδρας για τα πιο χοντρά και λιπαρά μαλλιά, μιας και απορροφούν τη λιπαρότητα από τις ρίζες χωρίς να τις βαραίνουν.

Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν λεπτά μαλλιά μπορεί να επωφεληθούν περισσότερο από ένα dry shampoo σε μορφή spray, μιας και στεγνώνει γρηγορότερα, ενώ παράλληλα τους χαρίζει αρκετό όγκο» εξηγεί η hairstylist Adriana Tesler.

Φυσικά, καλό είναι πριν αγοράσεις ένα προϊόν να διαβάζεις την περιγραφή του ή να συμβουλεύεσαι τη γνώμη του expert σου για το αν ταιριάζει στα μαλλιά σου. Όπως ακριβώς κάνεις και με τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Μία δοκιμή θα σε πείσει για τη χρησιμότητά του.