ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς να αντιμετωπίσεις τις μικρές κοκκινίλες στην επιδερμίδα σου

Imaxtree Imaxtree

Με τον συνεχή περιορισμό, το στρες ενισχύεται όλο και περισσότερο με κύριο αποδέκτη την επιδερμίδα μας. Στην ουσία, αυτό που κάνει το στρες είναι να αποδυναμώνει την λειτουργία του φραγμού, καθιστώντας το δέρμα πιο εύθραυστο και ευαίσθητο σε περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Λόγω της αυξημένης ευαισθησίας, το δέρμα παρουσιάζει αυξημένα σημάδια φλεγμονής και ασυνήθιστη ποσότητα σμήγματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται έντονη ερυθρότητα, που μερικές φορές συνοδεύεται από έντονο κάψιμο, δυσφορία ή ακόμα και σημάδια ακμής.

Μερικά χρήσιμα tips για να αντιμετωπίσεις τις κοκκινίλες στην επιδερμίδα σου από την Dr. Nathalie Broussard, Scientific Communication Director της Shiseido:

-Μην αγγίζεις το πρόσωπό σου

Αποτελεί μια σημαντική κίνηση πρόληψης και υγιεινής που πρέπει να κάνουμε, μιας και το πρόσωπο (στόμα, μύτη, μάτια) πρέπει να μένουν μακριά από χέρια που δεν έχουν πλυθεί, εφόσον αυτός είναι ο μεγαλύτερος τρόπος διάδοσης αναπνευστικών νόσων, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Εκτός από αυτό, το να αγγίζεις το δέρμα σου συνεχώς, μπορείς να επιδεινώσει συνεχώς την εξάπλωση των κοκκινίλων και των σημαδιών της ακμής στο πρόσωπό σου.

-Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ

Μήπως η καραντίνα είναι η καταλληλότερη στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ; Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπεις την άσκοπη κάλυψη του δέρματος με πολλές χρωστικές ουσίες. Μια προσεκτικά επιλεγμένη ενυδατική κρέμα είναι αρκετή για την συγκεκριμένη περίοδο.

-Καθημερινός καθαρισμός και περιποίηση

Φυσικά ο καθημερινός καθαρισμός παραμένει απαραίτητος για να απαλλαγείς από τους πιθανούς ρύπους στην επιδερμίδα σου. Μπορείς ακόμα να επωφεληθείς από την περίοδο και να εφαρμόσεις πολλές ενυδατικές και καθαριστικές μάσκες.

-Ηρέμησε την επιδερμίδα σου

Η περίοδος του περιορισμού στο σπίτι μπορεί να είναι και μια ευκαιρία για να δοκιμάσεις όλα τα προϊόντα που έχεις στο μπάνιο σου. Όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένο, είναι στο χέρι σου να το φροντίσεις σωστά. Άφησε στην άκρη τα πολύ ισχυρά απολεπιστικά προϊόντα, τις θεραπείες με ΑΗΑ ή προϊόντα με ρετινόλη. Προτίμησε να κάνεις καλή ενυδάτωση για να ενισχύσεις την λειτουργία του φραγμού και προϊόντα με  καταπραϋντικά συστατικά όπως παράγωγα γλυκόριζας που ηρεμούν το δέρμα.

-DIY μάσκες

Το μέλι, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως προκειμένου να
επωφεληθούμε με τις αντιβακτηριδιακές, καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες του. Μπορείς να
το αναμείξεις με καταπραϋντικό και ενυδατικό γιαούρτι ή / και aloe vera για να φτιάξεις σπιτικές μάσκες και
να χαρίσεις στο δέρμα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται. Μπορείς ακόμα, να τοποθετήσεις ένα παχύ
στρώμα από το συγκεκριμένο μείγμα στα σημεία όπου υπάρχει ερυθρότητα ή τοπικά στα σπυράκια.
Για να καταπραΰνεις τυχόν ερυθρότητες, ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ροδόνερο ή χαμομήλι και με
ταμποναριστές κινήσεις να το εφαρμόσεις σε ολόκληρο το πρόσωπό σου.