ΝΥΧΙΑ

Pop Art Nails: Το viral μανικιούρ που θυμίζει κόμικ

Instagram/heluviee/

Αναζητώντας πριν λίγες μέρες υπέροχα μανικιούρ που μπορούν να αναβαθμίσουν τις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις για το #ManiMonday αυτής της εβδομάδας, έπεσα πάνω στην τάση των Pop Art Nails. Την πρώτη φορά που τα «συνάντησα» στο feed μου τα προσπέρασα σαν να μην τα είδα ποτέ, τη δεύτερη τα θεώρησα απλή σύμπτωση, την τρίτη φορά, άρχισα να ψάχνω περισσότερα γι’ αυτά και σήμερα είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε για αυτή την τάση που φαίνεται κυριολεκτικά να έχει ξεπηδήσει μέσα από τις σελίδες των αγαπημένων μας κόμικς.

 

Με έμπνευση από τα κινούμενα σχέδια των κόμικς, τα Pop Art Nails ή αλλιώς cartoon nails ή comic nails στην ουσία χαρακτηρίζονται από ένα 3D εφέ που δημιουργείται από τις μαύρες λεπτές γραμμές που ζωγραφίζονται στην περίμετρο των νυχιών. Αυτά τα «περιγράμματα» καθώς και άλλες πιο μικρές λεπτομέρειες στο nail art μιμούνται την αισθητική των κινούμενων σχεδίων, προσφέροντας ένα πιο fun, graphic αποτέλεσμα.

Μέσα στη φιλοσοφία και την αισθητική τους βέβαια, εκτός από τα poppy patterns, είναι φυσικά και τα έντονα χρώματά τους. Neon, φωτεινές ροζ, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες αποχρώσεις «σπάνε» τη μονοτονία των πιο φθινοπωρινών σκούρων ή nude αποχρώσεων, αποτελώντας μία διαφορετική πρόταση για το μανικιούρ αυτή την περίοδο (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να υιοθετήσεις τη τάση χρησιμοποιώντας πιο γήινα ή ακόμη και pastel χρώματα). Όσο για το φινίρισμά τους, το ματ εφέ είναι αυτό που συμπληρώνει όμορφα το τελικό αποτέλεσμα.

Στο Instagram εντοπίσαμε τα περισσότερα Pop Art Nails τόσο σε κοντά τετράγωνα νύχια ή πιο μακριά, με αμυγδαλωτό σχήμα. Η κλασική version τους βέβαια, αποτελείται από bold αποχρώσεις, μαύρες γραμμές και πολύ μικρές, λευκές λεπτομέρειες, που δημιουργούν το τρισδιάστατο εφέ, ενώ αρκετές nail artists έχουν συνδυάσει τη συγκεκριμένη τάση με άλλα nail trends όπως το γαλλικό μανικιούρ, τα chrome nails κλπ. Φαντασία να υπάρχει!

Στην πραγματικότητα, τα Pop Art Nails αποτελούν το ιδανικό μανικιούρ ενός μινιμαλιστικού μαξιμαλιστή. Οι σκιάσεις, τα χρώματα, τα patterns τραβούν την προσοχή και επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως ένα μανικιούρ αρκεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και στο πιο βαρετό outfit. Όλα αυτά βέβαια, αρκεί να είναι του γούστου σου!

Πώς σου φαίνεται η τάση των Pop Art Nails;