ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πινέλα μακιγιάζ: 5 προϊόντα για να τα καθαρίσεις και 1 DIY tip

Τα πινέλα είναι τα εργαλεία του μακιγιάζ και η καθαριότητά τους η μισή αρχοντιά του. Γιατί το άψογο μακιγιάζ θέλει και πεντακάθαρο πρόσωπο. Σε αυτό λοιπόν συμβάλλουν και τα πάντα καθαρά πινέλα μακιγιάζ. Επομένως, μην αμελείς την φροντίδα τους γιατί εκεί που είναι ο σύμμαχός σου, μπορούν εύκολα να γίνουν εχθρός σου.

Γιατί πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Τα πινέλα σου είναι αυτά που κάνουν τη δουλειά ευκολότερη στο μακιγιάζ. Ωστόσο, τα τριχάκια τους συγκρατούν ένα σωρό μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται στο πρόσωπό σου αλλά και στα υπόλοιπα καλλυντικά σου. Έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, δημιουργείς ένα σωρό εστίες μικροβίων. Τελικός αποδέκτης είναι σε κάθε περίπτωση το πρόσωπό σου. Κρίμα δεν είναι να την πάθεις από πινέλο, ενώ έχεις καταφέρει να τα βάλεις με την ακμή;

Κάθε πότε να τα καθαρίζεις

Ιδανικά, τα πινέλα μακιγιάζ πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα. Αλλά αυτό είναι μάλλον συνήθεια των makeup artists και μόνο. Εσύ καλό θα είναι μία φορά την εβδομάδα, άντε κάθε δύο, να βάζεις στο πρόγραμμα τον καθαρισμό των πινέλων. Εκεί που θα βάλεις τη μάσκα προσώπου, ξεκίνα και τη διαδικασία πλυσίματος των πινέλων. Όταν θα ξεπλύνεις το πρόσωπό σου, ξεπλένεις και τα πινέλα και είσαι έτοιμη.

Καθαριστικά για τα πινέλα μακιγιάζ

Ευτυχώς, τα beauty brands έχουν φροντίσει να έχεις στη διάθεσή σου, τέλεια πινέλα μακιγιάζ αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα για να τα καθαρίσεις.

Bobbi Brown Condition Brush Cleanser – 17,00€

Αφαιρεί τα υπολείμματα μακιγιάζ από τα πινέλα ενώ ταυτόχρονα περιποιείται και τις τρίχες τους.

Make Up For Ever Brush Cleanser

Καθαρίζει, προστατεύει και περιποιείται τα πινέλα σου.

Laura Mercier Brush Cleanser – 18,90€

Καθαρίζεις τις τρίχες, χωρίς να τις φθείρει, ενώ έχει πιστοποιημένα συστατικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων.

MAC Brush Cleanser – 13,00€
Απολυμαίνει και περιποιείται τα πινέλα, χαρίζοντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Sephora Collection Spray Nettoyant Pinceaux Sans Rinçage – 6,95€

Ένα καθαριστικό για τα πινέλα που δεν θέλει ξέβγαλμα. Δεν έχεις καμία δικαιολογία να τεμπελιάσεις.

DIY tip

Υπάρχει φυσικά κι ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τα πινέλα σου, σχεδόν ανέξοδα. Αυτό που θα χρειαστείς είναι ζεστό νερό κι ένα αντιβακτηριδιακό υγρό σαπούνι χεριών. Βάλε σε ένα μπολ ζεστό νερό, διάλυσε μία μικρή ποσότητα σαπουνιού κι ανακάτεψε. Βάλε μέσα τα πινέλα κι άφησέ τα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, απομάκρυνέ τα και ξέβγαλέ τα ένα ένα. Ακούμπησέ τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή σε μία καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα. Άφησέ τα να στεγνώσουν καλά και μην ξεχάσεις να τα σκεπάσεις με λίγο χαρτί ή μία πετσέτα, έτσι ώστε να αποφύγεις να σκονιστούν.