ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μακριές βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα: 3 τρικς για να τις πετύχεις

Imaxtree Imaxtree

Πολλά πράγματα στη ζωή δεν θέλουν κόπο, αλλά τρόπο. Οι βλεφαρίδες είναι σίγουρα μέσα σε αυτά. Και ναι, υπάρχουν τρικς για να πετύχεις πιο μακριές βλεφαρίδες χωρίς μάσκαρα.

 

Είτε αποφάσισες να κάνεις ένα διάλειμμα και να τις ξεκουράσεις από την καθημερινή χρήση μάσκαρα, είτε απλά βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μιας και η αγαπημένη σου μάσκαρα μόλις τέλειωσε και εσύ ετοιμάζεσαι να βγεις, εμείς βρήκαμε τρεις ανέξοδους τρόπους να τις κάνεις να δείχνουν πιο μακριές και εντυπωσιακές χωρίς μάσκαρα.

Πες ναι στο ψαλιδάκι βλεφαρίδων

ψαλιδάκι βλεφαρίδων Laura Mercier Artist Eyelash Curler. Θα το βρεις στα καταστήματα Attica

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αρχικά να κρατήσεις για περίπου 15 δευτερόλεπτα το ψαλιδάκι βλεφαρίδων κάτω από το ζεστό αέρα που βγάζει το σεσουάρ και στη συνέχεια να το εφαρμόσεις κοντά στη βάση και στο κέντρο του μήκους των βλεφαρίδων σου με προσοχή βέβαια. Πίεσε για μερικά δευτερόλεπτα και κάνε το ίδιο ακόμη δύο φορές. Προσοχή όμως σε δύο σημεία. Φρόντισε α) το ψαλιδάκι να μην είναι καυτό για να μην καείς και β) να κάνεις ήπιες κινήσεις χωρίς να ασκείς μεγάλη δύναμη για να μην τραυματίσεις τις βλεφαρίδες σου. Όσο πιο πολύ πιέζεις δεν σημαίνει πως οι βλεφαρίδες σου θα γίνουν πιο γυριστές. Το αντίθετο, μάλιστα.

Λάδι καρύδας το θαυματουργό

λάδι καρύδας Vita Coco. Θα το βρεις στα Sephora.

Εκτός από την ενυδάτωση της επιδερμίδα, τα μαλλιά, τα χέρια, τα νύχια, ακόμη και τις σκασμένες φτέρνες, το λάδι καρύδας μπορεί να αποτελέσει το σύμμαχό σου για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου να δείχνουν ακόμη πιο μακριές. Ο πιο εύκολος τρόπος να το χρησιμοποιήσεις είναι να περάσεις ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μέσα σε λάδι καρύδας σε υγρή μορφή και στη συνέχεια να το απλώσεις στις βλεφαρίδες σου, χτενίζοντάς τις από τις βάση τους έως τις άκρες. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, τις θρέφεις, ενισχύοντας την ανάπτυξή τους. Plus: Εκτός από καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία καθαρή οδοντόβουρτσα.

Το κόλπο με τη βαζελίνη

βαζελίνη Vaseline Pure Petroleum Jelly Original (Βαζελίνη)

Τα πράγματα απλά. Πέρνα ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μέσα στη βαζελίνη και αφού δεις οτι έχει καλυφθεί με αρκετή ποσότητα εφάρμοσε κατευθείαν πάνω στις βλεφαρίδες σου, χτενίζοντάς τις. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί πιάνει πάντα αυτό το old school κόλπο, όπως σου έχω ξαναπεί, η βαζελίνη μιμείται τα αποτελέσματα της μάσκαρα, κάνοντας τις βλεφαρίδες να δείχνουν αρκετά πιο γεμάτες, super glossy και με όγκο. Επιπρόσθετα, τις ενυδατώνει και τις δυναμώνει χωρίς να τις ταλαιπωρεί (όπως κάνει η μάσκαρα). Τι άλλο θέλεις;