ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Πινέλα μακιγιάζ: Ο απόλυτος οδηγός για να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση

Unsplash

Σίγουρα θα έχει υπάρξει αυτή η στιγμή στη ζωή σου που έχεις βρεθεί με 5-6 διαφορετικά πινέλα μακιγιάζ στο νεσεσέρ σου. Αυτή η στιγμή που αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι κάνει ακριβώς το καθένα, για ποιο σκοπό τα χρησιμοποιείς, γιατί έχουν διαφορετικό σχήμα και μέγεθος.

 

Ποιο να χρησιμοποιήσεις για να βάλεις ρουζ; Ποιο είναι καλύτερο για να κάνω την τέλεια γραμμή eyeliner; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ίδιο πινέλο για να απλώσω το foundation και το bronzer; Με ποιο βάζω το highlighter για να έχω καλύτερο (και πιο σωστό) αποτέλεσμα στο μακιγιάζ μου; Οι ερωτήσεις πολλές, το ίδιο και τα πινέλα μακιγιάζ που έχεις δει να κυκλοφορούν ή να χρησιμοποιούν οι makeup artists κατά καιρούς.

Κι ενώ πριν κάμποσο καιρό, με τη makeup artist της καρδιάς μας, Ολίβια Σαχινίδου σου δείξαμε και σου εξηγήσαμε πώς θα πλύνεις σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ σου, μέρες καραντίνας που είναι και η καθαριότητα επιβάλλεται αλλά και ποια είναι τα πέντε πιο βασικά πινέλα που αξίζει να έχεις στο νεσεσέρ σου, αυτή τη φορά, βρήκαμε ένα μία φωτό- μπούσουλας  (την αποθηκεύεις στο κινήτό σου ευθύς) με οχι 5 ή 6, αλλά 16 διαφορετικά είδη πινέλων μακιγιάζ. Τι λες;

Πινέλα μακιγιάζ

Να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή βέβαια. Το γεγονός πως στην αγορά μπορεί να βρεις δεκάδες διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, είδη πινέλων μακιγιάζ, όπως θα δεις παρακάτω στη φωτογραφία, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως όλα αυτά σου είναι εξίσου χρήσιμα στο καθημερινό μακιγιάζ σου. Αυτό εξαρτάται τόσο από τις ανάγκες σου, όσο και από τον τρόπο που έχεις αποφασίσει να κάνεις το μακιγιάζ σου. Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να έχεις μία γενικότερη γνώση των πραγμάτων…

Σε κάθε περίπτωση, όσα πινέλα μακιγιάζ κι αν έχεις στο νεσεσέρ σου, δεν πρέπει να ξεχνάς να τα καθαρίζεις σε μία τακτική βάση.