ΜΑΛΛΙΑ

Πιάνεις τα μαλλιά σου συνέχεια κοτσίδα; 3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Imaxtree Imaxtree

Είναι η κοτσίδα το πρώτο χτένισμα που έρχεται στο μυαλό σου όταν θέλεις να απομακρύνεις τα μαλλιά από το πρόσωπό σου; Ναι. Είναι το πιο βολικό χτένισμα στον κόσμο; Ναι. Είναι το χτένισμα που λατρεύουμε περισσότερο; Φυσικά και ναι.

 

Το θέμα είναι βέβαια, ότι παρά την αγάπη και τη συνήθεια χρόνων τώρα, κάθε φορά που πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά, σε κοτσίδα, συνεχίζεις να κάνεις μερικά λάθη. Αυτά είναι τα 3 πιο βασικά που πρέπει να αποφύγεις:

Μην τα πιάνεις στο ίδιο σημείο

Η δύναμη της συνήθειας ναι, αλλά καλό είναι γενικά, να αποφεύγεις να πιάνεις τα μαλλιά σου στο ίδιο σημείο κάθε φορά. Κάτι τέτοιο, μπορεί να προκαλέσει φθορά στους θύλακες των τριχών σε αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αρχίζουν να σπάνε περισσότερο.

Μην δένεις τα μαλλιά πολύ σφιχτά

Είτε πιάνεις τα μαλλιά σου σε μία ψηλή κοτσίδα, είτε σε μία χαμηλή,  καλό θα ήταν να αποφύγεις να τα δένεις πολύ σφιχτά. Όσο πιο χαλαρός είναι ο τρόπος που πιάνεις τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο αποφεύγεις το σπάσιμο και την ταλαιπωρία ειδικά των ριζών των μαλλιών σου. Γι αυτό το λόγο χαλάρωσε γενικά και χαλάρωσε και τα μαλλιά σου ειδικά.

Μην κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά

Είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις άθελά σου πριν κοιμηθείς και καταστρέφεις τα μαλλιά σου. Όπως αναφέρουν αρκετοί hairstylists και σου έχουμε ξαναπεί από αυτή εδώ τη στήλη, το να πιάνεις τα μαλλιά σου σε μία πολύ σφιχτή κοτσίδα με το λαστιχάκι λίγο πριν κοιμηθείς, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την υγεία τους. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν ανάγκη από ξεκούραση και με το λαστιχάκι  η πίεση που ασκείται στους θύλακες της τρίχας είναι ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα η φθορά να είναι μεγαλύτερη.