ΜΑΛΛΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις πριν κοιμηθείς και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Imaxtree Imaxtree

Στη beauty ρουτίνα κάθε γυναίκας υπάρχουν συνήθειες που δεν χωρούν αμφισβήτηση (όπως το να ξεβάφεσαι και να καθαρίζεις το πρόσωπό κάθε μέρα) και συνήθειες που απλά πρέπει να σταματήσεις ή έστω να επανεξετάσεις γιατί έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα ήθελες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαλλιών σου.

Κι αν έχεις μακριά μαλλιά όπως εγώ ή απλά έχεις συνηθίσει κάθε μέρα να τα πιάνεις ψηλά, τότε πολύ πιθανόν να κάνεις αυτό το λάθος πριν κοιμηθείς.

Όπως αναφέρουν αρκετοί κομμωτές, μία από τις πιο κακές συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει άθελα της μία γυναίκα στα μαλλιά της, είναι να τα πιάνει σε μία πολύ σφιχτή κοτσίδα/ κότσο με το λαστιχάκι λίγο πριν κοιμηθεί.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όσο βολικό κι αν είναι το να πιάνεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις  για να μην σε ενοχλούν κατά την διάρκεια του ύπνου, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία τους.

Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν ανάγκη από ξεκούραση και με το λαστιχάκι  η πίεση που ασκείται στους θύλακες της τρίχας είναι ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα η φθορά να είναι μεγαλύτερη. Τα μαλλιά σπάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται το επόμενο πρωί στο γεμάτο τρίχες λαστιχάκι σου.

Αν παρόλα αυτά, τα μαλλιά σου σε ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείς να τα πιάσεις μία χαλαρή πλεξούδα/κοτσίδα με ένα λαστιχάκι από ύφασμα ή να τα τυλίξεις με ένα μεταξωτό μαντήλι. Plus στην αγορά θα βρεις ακόμη και μεταξωτά turban ειδικά για τον ύπνο. Τι λες;