ΜΑΛΛΙΑ

Πανεύκολοι τρόποι να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου χωρίς ψαλίδι

Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Οι μπούκλες μάς αρέσουν, τις θεωρούμε sexy, τις κάναμε στο κομμωτήριο (όταν ήταν ανοιχτό), αλλά ψέματα  δεν θα σου πούμε, με το ψαλίδι μόνες μας στο σπίτι δεν το έχουμε καθόλου. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τις πετύχουμε χωρίς α) να πάμε κομμωτήριο και β) να ξοδέψουμε ένα ευρώ.

Για την ακρίβεια, βρήκαμε ένα πολύ πρακτικό βίντεο- tutorial που δείχνει πανεύκολους τρόπους να κάνεις μπούκλες με τα χεράκια σου.

Πρώτος τρόπος; Με καλαμάκια του καφέ. Ναι καλά διάβασες. Καλαμάκια. Τα πράγματα απλά: Χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μικρές τούφες και τις τυλίγεις κάθε μία ξεχωριστά γύρω από τα καλαμάκια. Πρόσεξε μόνο, να είναι μικρά τα τμήματα μαλλιών που παίρνεις κάθε φορά. Στο τέλος, κάνεις κόμπο τις δύο άκρες και δένεις σφιχτά. Το ίδιο κάνεις σε όλο το  μήκος των μαλλιών σου. (Μην πτοηθείς από την εικόνα σου με τα καλαμάκια στο κεφάλι, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει).

Δεύτερος τρόπος, πιο κλασικός. Τσιμπιδάκια. Πάλι χωρίζεις τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα και περιστρέφοντάς τα γύρω από τη βάση τους, δημιουργείς μικρά κοτσάκια, που στερεώνεις με τσιμπιδάκια. Επόμενος σύμμαχος; Μία κορδέλα μαλλιών στην οποία ξεκινάς να τυλίγεις τα μαλλιά με φορά προς τα μέσα. Ιδανικός τρόπος αν θέλεις να πετύχεις πιο ανάλαφρο εφέ στα μαλλιά σου. Last but not least, μην υποτιμάς τη δύναμη που έχουν οι πλεξούδες. Ανάλογα με το πόσο -και από ποιο σημείο θέλεις να ξεκινούν οι μπούκλες στα μαλλιά σου- ξεκίνα να πλέκεις. Τα υπόλοιπα θα τα δεις αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάς, πως όσο περισσότερο αφήσεις τυλιγμένα τα μαλλιά σου, τόσο πιο έντονες και με μεγαλύτερη διάρκεια θα είναι οι μπούκλες σου, γι’ αυτό καλύτερα να τις κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς. Επίσης, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις σε μισοβρεγμένα μαλλιά.

via GIPHY