CELEBRITY BEAUTY

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν δοκιμάσεις το κούρεμά της, σύμφωνα με τον hair expert

Instagram Genevieve Majari

Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που αξίζει να παρακολουθείς τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, όμως ένας από αυτούς είναι σίγουρα το hairlook της. Με επιρροές από περασμένες δεκαετίες, το κούρεμά της έχει σίγουρα δυναμική. Και σύμφωνα με τον αγαπημένο μας hair expert, Γιώργο Ιωαννίδη, απαιτεί και το πιο εύκολο και γρήγορο styling. Εμείς φυσικά τον ρωτήσαμε τι πρέπει να προσέξουμε (και να γνωρίζουμε) πριν επισκεφτούμε τον κομμωτή μας για να κάνουμε copy το (σούπερ δημοφιλές) κούρεμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί.

Η κριτής του Greece’s Next Top Model έχει ένα δυναμικό hairlook (την έχουμε δει να δοκιμάζει πολλές παραλλαγές του) που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Και μας ενδιαφέρει κάθε tip και συμβουλή γύρω από αυτό. Με αφορμή λοιπόν το κούρεμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί, το έντονο φιλάρισμα μπαίνει στο επίκεντρο της προσοχής και επιστρατεύεται ο ειδικός.

«Οι τάσεις της φετινής σεζόν σε μόδα και ομορφιά παραπέμπουν είτε στα early, είτε στα late 80s. Υπάρχει μία αναβίωση στη συγκεκριμένη δεκαετία και στα φιλαριστά μαλλιά. Όταν λέμε αναβίωση, εννοούμε ότι οι γραμμές των 80s αποκτούν λεπτομέρειες που κάνουν τα hairstyles να προσαρμόζονται στο 2020. Το “σύγχρονο” φιλάρισμα στα μαλλιά έχει το ίδιο ακριβώς μπροστινό κομμάτι, ενώ από την κορυφή και πίσω τα μαλλιά είναι λιγότερο φιλαριστά γιατί είναι πιο βαριά και πιο μακριά. Η απαρχή του κουρέματος είναι η εποχή του Woodstock (1969). Οι γυναίκες στο θρυλικό Φεστιβάλ, έφερναν τα μαλλιά μπροστά στο πρόσωπό τους και με μία ψαλιδιά τα έκοβαν, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αφέλειες και φιλάρισμα προς τα πίσω. Μία απελευθέρωση, αφού μέχρι τότε οι γυναίκες είχαν σινιόν ή πολύ μακριά μαλλιά».

Τα μυστικά για το κούρεμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί από τον hair expert

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ιωαννίδη, του “The Heads”, το πιο ιδανικό σχήμα προσώπου για το συγκεκριμένο hairlook είναι το «διαμάντι». Αυτό δηλαδή με τα έντονα ζυγωματικά. Το ίδιο ισχύει και για το τετράγωνο σχήμα προσώπου. «Με το στρογγυλό φιλάρισμα θα αλλάξει το σχήμα του προσώπου και θα το “γλυκάνει”. Οι hairstylist όταν κουρεύουμε έχουμε στο μυαλό μας την αρμονία, οπότε το αποτέλεσμα που θέλουμε να βγει είναι ο κύκλος».

Χρώμα + φιλάρισμα

Όπως μας λέει ο hair expert, το συγκεκριμένο κούρεμα μπορεί να συνδυαστεί με χρώμα. Είτε με σκίαση στις ρίζες και να έχει ένα ντεγκραντέ πάνω στην ίδια απόχρωση, είτε με εσωτερικές ανταύγειες σε σχήμα ρόμβου. Δηλαδή να ξεκινάνε από τους κροτάφους να περνάνε από το πίσω μέρος (ινιακό) και να επιστρέφουν πάλι στους κροτάφους. Αυτό είναι ζητούμενο για να βγαίνει το χρώμα εσωτερικά και όχι στην κορυφή.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ιωαννίδη, ο ιδανικός τύπος μαλλιών που θα αναδείξει το φιλαριστό hairlook είναι τα σπαστά σγουρά μαλλιά. «Ακόμα και πολύ σγουρά αν είναι, ένα frame γύρω από το μέτωπο και μπροστά στο πρόσωπο θα είναι ιδανικό. Η διαφοροποίησή του από τα 80s είναι ότι πλέον δεν γίνεται με τόσο πολύ φιλάρισμα στην κορυφή και στο πίσω μέρος των μαλλιών. Δεν είναι τόσο «αδιασμένο» ώστε να πάρει πολύ όγκο» μας λέει.

Επίσης, θα ταίριαζε και η διχρωμία, είτε πιο σκούρα ρίζα και ανοιχτές άκρες ή ακόμα και  balayage ή ombre, σε οποιαδήποτε παλέτα χρώματος.  Ενώ το ιδανικό μήκος είναι αυτό που ακουμπάει τους ώμους (και πιο μακρύ), αφού δεν ταιριάζει τόσο σε γραμμές καρέ ή σε μήκη που είναι πάνω από τον ώμο.

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεσαι για να διατηρήσεις τη γραμμή του συγκεκριμένου hairlook;

Τα μαλλιά μακραίνουν από 1 έως 2 πόντους τον μήνα. Οι 3 μήνες είναι ιδανικοί και το ταβάνι για να επαναληφθεί το οποιοδήποτε κούρεμα.

Σίγουρα αυτό που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το σχήμα προσώπου και την ποιότητα των μαλλιών είναι το μήκος της φράντζας. Τα κουρτινάκια είναι η ιδανική φράντζα. Είτε στο ύψος των φρυδιών, είτε στο ύψος των ζυγωματικών ή των χειλιών.

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό που σίγουρα θα πρέπει να έχει στο μυαλό της μία γυναίκα που θέλει να δοκιμάσει το συγκεκριμένο κούρεμα είναι ότι φιλάροντας τα πολύ χοντρά μαλλιά (δηλαδή μαλλιά με χοντρή τρίχα) υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσουν πολύ όγκο.

How to: Το πιο απλό hairstyling για το κούρεμα της Ζενεβιέβ Μαζαρί

Τα φιλαριστά μαλλιά δεν απαιτούν ιδιαίτερο styling. Επένδυσε σε έναν αφρό ή τζελ για σπαστά μαλλιά. Γύρνα τα μαλλιά σου ανάποδα και χρησιμοποίησε το σεσουάρ χωρίς το στόμιο. Ο αέρας στις ρίζες θα χαρίσει τον πολυπόθητο όγκο. Στη συνέχεια «δούλεψε» τις άκρες με τα δάχτυλά σου και το αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικό.