ΜΑΛΛΙΑ

Σωτήρια tips για να μην φριζάρουν τα σγουρά μαλλιά σου, από τον hair expert

Imaxtree Imaxtree

Σγουρά (ή έστω σπαστά) μαλλιά και υγρασία (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) = σίγουρο φριζάρισμα. Εκτός κι αν, έχεις φροντίσει από πριν, να πάρεις τα μέτρα σου και να προστατεύσεις τα μαλλιά σου, ακολουθώντας μερικές χρήσιμες συμβουλές.

«Ειδικά, τα σγουρά ή σπαστά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, πόσο μάλλον τώρα, που ακόμη έχει ζέστη και υγρασία και η θάλασσα και ο ήλιος τα έχουν αφυδατώσει περισσότερο. Εξάλλου, μην ξεχνάς πως η αφυδάτωση είναι από τις βασικότερες αιτίες που προκαλούν φριζάρισμα σε κάθε τύπο μαλλιών».

Αυτή τη φορά, ο αγαπημένος μας hair expert, Γιώργος Ιωαννίδης, μετά τα tips για το πώς θα διατηρήσουμε λαμπερό το χρώμα των μαλλιών, πόσο μάλλον αν έχουμε βαμμένα μαλλιά, μοιράζεται μαζί μας μικρές πρακτικές συμβουλές για να αποφύγεις το φριζάρισμα αν έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Είμαστε όλες αυτιά.

-Καλό είναι να χρησιμοποιείς σαμπουάν, conditioner, μάσκα ή οποιοδήποτε προϊόν hairstyling που να περιέχει ενυδατικά συστατικά και έλαιο λεβάντας, που τιθασεύει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα πιο λεία.

Paul Mitchell Lavender Mint Moisturizing Shampoo
HAIRWAYBEAUTY.GR

Paul Mitchell Lavender Mint Moisturizing Shampoo

Σαμπουάν ενυδάτωσης και χαλάρωσης
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

-Απόφυγε να πειράζεις συνέχεια τα μαλλιά σου. Κάνε hairstyling, αλλά απόφυγε να τα αγγίζεις συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τα χέρια σου. Βάλε το προϊόν που θέλεις στα μαλλιά σου, είτε είναι αφρός, είτε είναι gel, κάνε φυσούνα και στέγνωσέ τα χωρίς να τα πολυπειράζεις. Όσο περισσότερο τα αγγίζεις, τόσο περισσότερο θα φριζάρουν.

-Πες ναι σε μία ενυδατική μάσκα. Το σαμπουάν και το conditioner δεν αρκεί. Βάλε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου μία μάσκα. Αυτό βέβαια, το tip μπορείς να το υιοθετήσεις ανεξάρτητα από τον τύπο ή την υφή των μαλλιών σου (ίσια, σγουρά, σπαστά).

-Δώσε βάση στην ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιείς στα σγουρά μαλλιά σου. Προτίμησε προϊόντα χωρίς parabens, οινόπνευμα χειροτερεύει την κατάσταση της αφυδάτωσης στα μαλλιά, επομένως αυτά φριζάρουν περισσότερο.

-Προτίμησε anti-frizz προϊόντα με κρεμώδη υφή που κρατούν την υγρασία στην τρίχα επομένως χαρίζουν μεγαλύτερη διάρκεια στην ενυδάτωση.