ΠΡΟΣΩΠΟ

Οι μόνοι skincare κανόνες που πρέπει να θυμάσαι πριν απλώσεις κρέμα στο πρόσωπό σου

Imaxtree

Με τόσες κρέμες, ορούς, λάδια προσώπου και κάθε λογής skincare προϊόν στα ράφια των καταστημάτων, στις διαφημίσεις ακόμη και στο μπάνιο σου (#beautychaos), οι παρανοήσεις- παρεξηγήσεις- λάθη δεν γίνεται να αποφευχθούν. Γι’ αυτό όμως, είμαστε εμείς εδώ. Για να σε βοηθήσουμε να ξεδιαλύνεις το τοπίο, να λύσεις όποιες απορίες έχεις στο layering και φυσικά- να κάνεις πιο αποτελεσματική τη ρουτίνα ομορφιάς σου.

 

Τι κάνεις λάθος; Τι παραλείπεις στη σειρά που εφαρμόζεις τις κρέμες στο πρόσωπό σου; Πώς θα κάνεις πιο αποτελεσματική τη ρουτίνα ομορφιάς σου; Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να θυμάσαι και να ακολουθείς και αυτούς τους έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω.

Προστάτευσε στην αρχή

Κάνε focus στην πρωινή beauty ρουτίνα σου στην προστασία. Πλύνε το πρόσωπό σου καλά με ένα απαλό καθαριστικό (διάλεξε τη σύνθεση που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σου) και στη συνέχεια, ξεκίνα να απλώνεις τα προϊόντα- ορός, ενυδατική και φυσικά στο τέλος, το αντηλιακό σου. Με δύο λόγια, μην ξεκινήσεις να απλώσεις οποιοδήποτε skincare προϊόν στο πρόσωπό σου, αν πρώτα δεν έχεις καθαρή επιδερμίδα.

Επανόρθωσε στο τέλος

Αντίστοιχα, με την προστασία το πρωί, κάνε focus στην επανόρθωση το βράδυ. Πλύνε το πρόσωπό σου με το αγαπημένο σου προϊόν καθαρισμού/ ή κάνε double cleansing και στη συνέχεια, επίλεξε αυτά τα προϊόντα- βάση των ενεργών συστατικών τους που «ανταποκρίνονται» στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα, εάν παρατηρείς λεπτές γραμμές, δοκίμασε μία κρέμα με πεπτίδια, αν έχεις πιο βαθιές γραμμές και ρυτίδες, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιο ρετινοειδές, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, πες «ναι» στο σαλικυλικό οξύ.

Τι να βάλω πρώτα;

Ο πιο βασικός κανόνας του σωστού layering λέει πως πρέπει να ξεκινάς να εφαρμόζεις τα skincare προϊόντα από τις πιο λεπτόρρευστες υφές στις πιο παχύρρευστες. Με αυτού του είδους την «ιεράρχηση», τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές φόρμουλες αλλά και τα πιο ισχυρά δραστικά συστατικά (όπως τα serums), έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν πιο εύκολα και να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ενώ τα πιο παχύρευστα στη συνέχεια, έρχονται να «σφραγίσουν» με τις συνθέσεις τους την επιδερμίδα.

Κινήσου γρήγορα

Κάθε ρουτίνα ομορφιάς, πρωί και βράδυ, δεν χρειάζεται να διαρκεί αιώνες, αλλά ούτε περισσότερο από 5-10 λεπτά. Αφού τελειώσεις με τον καθαρισμό, προχώρησε στο επόμενο βήμα, ενώ το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό προκειμένου, μ’ αυτό τον τρόπο να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα των skincare προϊόντων που χρησιμοποιείς πρώτα. Στη συνέχεια, δώσε 1-2 λεπτά ανάμεσα σε κάθε εφαρμογή (πχ από το serum στην ενυδατική και μετά στο αντηλιακό) για πιο σωστή απορρόφηση των προϊόντων.

Μην το παρακάνεις με την ποσότητα

Θα είμαι λιτή: «Η ποσότητα δεν μετράει». Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα πρέπει να τσιγκουνεύεσαι να βάζεις από τις κρέμες, πόσο μάλλον, το αντηλιακό σου. Χρειάζεσαι μόνο μία λεπτή στρώση από τα προϊόντα σου. 1-2 φορές την εβδομάδα δοκίμασε να δώσεις ένα extra pampering στην επιδερμίδα σου, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της (μία μάσκα με κεραμίδια ή ένα peeling).