ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ο πιο εύκολος και ξεκούραστος τρόπος να καθαρίσεις τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου

Shutterstock

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, συνηθίζαμε να λέμε αλλά ο covid-19 ήρθε όχι μόνο να ενισχύσει αλλά να κάνει επιβλητική την ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση ΠΑΝΤΟΥ. Από το σπίτι, το αμάξι, το κινητό μας μέχρι τα χέρια και φυσικά το μπουντουάρ- νεσεσέρ μας, δεν θα τη γλίτωνε σε καμία περίπτωση.

 

Και δεν είναι μόνο η σκόνη που μπορεί να «κάθεται» στην επιφάνειά τους και τα υπολείμματα των προϊόντων, είναι τα μικρόβια που μπορεί να είναι «παγιδευμένα» και να αναπτύσσονται οδηγώντας στην εμφάνιση ερεθισμών όταν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα (τα σπυράκια είναι μέσα στις «ανεπιθύμητες παρενέργειες»). Πριν λίγο καιρό σού δείξαμε μαζί με τη makeup artist Ολίβια Σαχινίδου τον τρόπο- όλα τα βήματα για να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου. Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς καθημερινά στο makeup look σου και στον πιο εύκολο και άνευ κόπου τρόπο να τα καθαρίσεις- πλύνεις.

Και όταν λέω άνευ κόπου εννοώ πως δεν θα χρειαστείς να κάνεις τίποτα παραπάνω από το να ξεχωρίσεις τα λερωμένα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου και τα beautyblender (τα ροζ σφουγγαράκια) και να τα τοποθετήσεις μέσα σε μία κάλτσα. Στη συνέχεια, αφού κλείσεις την κάλτσα με ένα λαστιχάκι, τη βάζεις στο πλυντήριο ρούχων. Ρυθμίζεις το πλυντήριο σε θερμοκρασία για τα σκούρα ρούχα, πατάς το κουμπί έναρξης και τα αφήνεις για όσο χρόνο χρειάζεται. Τα σφουγγαράκια σου είναι πεντακάθαρα και έτοιμα για «άπλωμα». Όπου «άπλωμα» σημείωσε να τα αφήσεις να στεγνώσουν σε ένα καθαρό χαρτί κουζίνας φυσικά.

Πάτα play στο παρακάτω βίντεο:

@hudabeauty Cleaning ##makeup sponges in washing machine! Who’s tried this? ##hack from @keshiaeast ##fyp ##foryou ##foryourpage ##foryoupage ##diy ##hudabeauty ♬ Lottery – K CAMP

Τα σφουγγαράκια είναι έτοιμα και πεντακάθαρα!