ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Ο Dior έδωσε στο κλασικό smokey eye look ένα punk twist

Dior

«Έδωσα έμφαση στα μάτια δημιουργώντας μια χρωματική μεταβολή σε ένα έντονο smoky αποτέλεσμα, που φωτίστηκε απλώνοντας τη σκιά ματιών. Ήθελα τα μάτια να είναι σκούρα και ποιητικά σε αρμονία με τη μυστηριώδη, παραμυθένια ατμόσφαιρα της συλλογής, που παρουσιάστηκε θεαματικά στο Château De Versailles» ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Peter Philips, δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior, για το μακιγιάζ της συλλογή Ready To Wear Φθινόπωρο-Χειμώνας 2021-2022.

 

Μία συλλογή στην οποία συνυπήρχαν έκδηλα τα στοιχεία της ευαισθησίας και της δυναμικότητας, του ρομαντισμού και της dark διάθεσης, του παραμυθιού και της punk. Αντιπαραθέσεις που «αποτυπώθηκαν» και στο μακιγιάζ των μοντέλων, κρίνοντας την επιτυχία όλης της συλλογής. Στο μακιγιάζ η έμφαση δόθηκε στα μάτια. Ο Peter Philips θέλησε να ξεφύγει από το all time classic smokey eye look δίνοντάς του ένα punk twist για το επόμενο Φθινόπωρο/ Χειμώνα, αποκαλύπτοντας παράλληλα, όλες τις λεπτομέρειες του μακιγιάζ που δημιούργησε:

ΜΑΤΙΑ

«Έντονα μάτια, τονισμένα που αποδίδονται με ένα πολύ περίπλοκο smoky αποτέλεσμα. Ξεκίνησα περιγράφοντας όλο το μάτι με μια σκούρα γραμμή χρησιμοποιώντας το Diorshow 24h Stylo 091 Matte Black και μετά εφάρμοσα το Diorshow Mono Couleur Couture 098 Black Bow Matte αρκετά έντονα στις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών.

Στη συνέχεια, εφάρμοσα και άπλωσα σταδιακά τη σκούρα σκιά ματιών για να δημιουργήσω μια ανοιχτόχρωμη περιοχή στο κέντρο του βλεφάρου. Αυτό κάνει το μάτι να δείχνει μεγαλύτερο δημιουργώντας ένα πραγματικά εικονογραφικό αποτέλεσμα, καθόλου βαρύ ή υπερβολικά «στημένο». Έβαλα την τελική πινελιά σε αυτό το ποιητικό, dramatic look σχηματίζοντας τα φρύδια με το Diorshow Brow Styler και το Diorshow Pump N’ Brow, (σε αποχρώσεις ανάλογες με τον τόνο δέρματος)».

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

«Η τέλεια και φωτεινή επιδερμίδα, προετοιμάστηκε αρχικά με τη ρουτίνα περιποίησης δέρματος Capture Totale, που περιλαμβάνει το νέο Capture Totale Super Potent Eye Serum, το οποίο εφάρμοσα στην περιοχή των ματιών και την Capture Totale Firming And Wrinkle-Correcting Creme.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησα το Dior Backstage Face & Body Primer 001 Universal που καμουφλάρει κάθε ατέλεια και εγγυάται το άψογο κράτημα του Dior Backstage Face & Body Foundation, σε αποχρώσεις επιλεγμένες ανάλογα με τον τόνο δέρματος. Ολοκλήρωσα την επιδερμίδα πραγματοποιώντας μικρές διορθώσεις με το Dior Flash Luminizer και στη συνέχεια ακολούθησε η ελαφριά κάλυψη του Dior Backstage Face & Body Powder-No-Powder (σε αποχρώσεις ανάλογες με τον τόνο δέρματος)».

ΧΕΙΛΗ

«Τα χείλη ήταν πολύ φυσικά, μόνο ενυδατωμένα με το Rouge Dior Satin Balm 000 Diornatural».

ΝΥΧΙΑ

«Τα νύχια ήταν φυσικά με Dior Vernis 108 Muguet».

Τέλος, η φυσική υφή των μαλλιών των μοντέλων, ίσια ή κυματιστή, διατηρήθηκε. Κάποια είχαν πλεξούδες, ενώ αρκετά hair looks ήταν «στολισμένα» είτε με μεταξένια φουλάρια, είτε με αξεσουάρ μαλλιών ή με μικρά βέλη από τη συλλογή της Maria Grazia Chiuri.