ΝΥΧΙΑ

Nail trends: Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις στο μανικιούρ για το 2024

instagram.com/iramshelton/

Το 2024 ξεκίνησε και ανάμεσα σε όλα τα beauty trends που θα παρατηρήσουμε τη νέα χρονιά βρίσκονται και οι τάσεις στα νύχια. Η προηγούμενη χρονιά είχε αρκετή δημιουργικότητα μέσω διάφορων τεχνικών, αλλά και μέσα από nail arts που ενίσχυσαν τη φαντασία μας. Το barbiecore trend είχε την τιμητική του, το γαλλικό μανικιούρ επαναπροσδιορίστηκε μέσα από νέες τεχνικές, ενώ το κοντό μήκος των νυχιών πρωταγωνίστησε ακόμη και στα πιο περίπλοκα μανικιούρ.

Τι θα κυριαρχήσει το 2024; Μερικές από τις πιο επιτυχημένες celebrity nail artists που συνεργάζονται με μεγάλους οίκους μόδας και πιθανότατα να έχεις ήδη στο Instagram feed σου μίλησαν στη Vogue σχετικά με τις νέες τάσεις που εκείνες προβλέπουν στα νύχια. Κάποιες από αυτές τις τάσεις τις έχουμε δει ήδη να πρωταγωνιστούν από την περασμένη χρονιά επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία τους.

Η nail artist, Betina Goldstein προβλέπει πως τα ρεαλιστικά 3D μανικιούρ με μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση θα έχουν την τιμητική τους ενώ η nail artist, Steph Stone τονίζει πως οι περισσότερες προβλέψεις της για τις τάσεις προέρχονται από τις νέες τεχνολογίες στο μανικιούρ που συνεχώς εξελίσσονται (όπως σκόνες ή gels). Προτού κλείσεις το πρώτο ραντεβού της χρονιάς, ακολουθούν, παρακάτω μερικές από αυτές.

Τα νέα metallics

Η κυριαρχία των metallics συνεχίζεται και το 2024 και σε αυτό συμφωνούν και οι έμπειρες nail artists, Betina Goldstein και Steph Stone. Από τις πασαρέλες έως το street style τα μεταλλικά στοιχεία έκαναν την εμφάνισή τους στα ρούχα και μετέπειτα στο μακιγιάζ. Πάνω στα νύχια τα είδαμε μέσω των chrome nails που πρόσφεραν αυτό το εντυπωσιακό μεταλλικό εφέ. Η Steph Stone αναφέρει πως το 2024 το metallic trend θα πάει στο επόμενο επίπεδο με εξελισσόμενες τεχνικές όπως, για παράδειγμα η χρήση μαγνήτη στο μανικιούρ (μια τεχνική που ακολουθούν οι nail artists στα velvet ή aura nails).

 

To sheer trend αναδεικνύει τη φυσικότητα του νυχιού

Η Jin Soon Choi προβλέπει με τη σειρά της πως το 2024 θα είναι η χρονιά των πιο απαλών μανικιούρ. Σκέψου διάφανα βερνίκια νυχιών με ιριδίζουσα υφή ή nudes που δημιουργούν πιο φυσικό αποτέλεσμα. 

Νέες, εξελιγμένες τεχνικές

Η Steph Stone εξηγεί με τη σειρά της πως με όλες τις νέες τεχνολογίες στα νύχια η έμφαση θα δοθεί περισσότερο στις τεχνικές που χρειάζονται για τη διαδικασία ενός μανικιούρ. «Θα παρατηρήσουμε το πώς είναι να αναμειγνύουμε τις σκόνες και τα gels μαζί με τη δημιουργικότητα που προσφέρουν οι χρωματικές παλέτες». Η συμβουλή που δίνει για όλα τα μανικιούρ με υπερβολικές λεπτομέρειες είναι το κοντό μήκος στα νύχια.

Τα βασικά χρώματα θα πρωταγωνιστήσουν στα μανικιούρ του 2024

Ζωηρό κόκκινο, cobalt blue, mustard yellow θα έχουν την τιμητική τους τη νέα χρονιά σύμφωνα με την Bettina Goldstein. Αυτά τα bold βασικά χρώματα θα δημιουργήσουν εντυπωσιακά, μονοχρωματικά μανικιούρ χωρίς πολλή προσπάθεια.

Jelly φινίρισμα

«Αυτό το ημιδιαφανές φινίρισμα που μοιάζει με gel δημιουργεί ένα απαλό, φρέσκο αποτέλεσμα που επιτρέπει στο φυσικό χρώμα των νυχιών σας να ξεχωρίσει», λέει η Jin Soon Choi για το jelly φινίρισμα εξηγώντας πως είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις που αναπτύσσονται. H Choi και η ομάδα της επιμελήθηκαν το μανικιούρ για τις SS24 συλλογές των Helmut Lang, Michael Kors και Brandon Maxwell ακολουθώντας αυτή την τεχνική που προσφέρει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα στα νύχια.