ΜΑΛΛΙΑ

Microbob: 7 hair looks που θα σε πείσουν να το τολμήσεις

Instagram/maria_bernad/

Το καρέ είναι μέσα στα κουρέματα που σίγουρα αν σκέφτεσαι να κάνεις κάποια αλλαγή στα μαλλιά σου, έχει μπει στη λίστα με τα προτεινόμενα. Από την άλλη, το κεφάλαιο «καρέ μαλλιά» δεν εξαντλείται σ’ έναν μόνο τύπο κουρέματος, μήκος ή τεχνική.

Όπως σου έχω ξαναπεί, οι επιλογές όταν αποφασίζεις να κόψεις τα μαλλιά σου καρέ, είναι πολλές και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους: Από το πιο κλασικό δίλημμα- μακρύ (aka lob) ή κοντό (bob) καρέ έως και το αν θα το συνδυάσεις με έντονο ή χαμηλό φιλάρισμα- layers, πιο shaggy εφέ, με φράντζα ή micro bangs κλπ. Βασικοί παράγοντες στο να πάρεις τη «σωστή» απόφαση είναι σίγουρα το στιλ σου, το πόσο διατεθειμένη είσαι να κάνεις κάθε μέρα hair styling (πχ στην περίπτωση που θέλεις αφέλειες) και φυσικά, η γνώμη του κομμωτή σου μιας και εκείνος ξέρει τα μαλλιά σου και μπορεί να σου προτείνει αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μιλήσουμε γενικά για το καρέ, αλλά για το microbob- την πιο «κοντή» εκδοχή όσο αφορά το μήκος, του κλασικού καρέ. Θυμίζοντας λίγο από το flob- την πιο επιμελώς ατημέλητη version του κλασικού καρέ που λατρεύουν οι Γαλλίδες- έως και το pixie hair look, το microbob είναι ένα κούρεμα που μπορεί να ταιριάξει στις γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, ίσως πιο τολμηρό, στο look τους. Μπορεί εξίσου να συνδυαστεί με αφέλειες, layers, αλλά και πολλά αξεσουάρ μαλλιών, δημιουργώντας ακόμη και έναν πιο retro αέρα σ’ όλο το look.

Κι αν σκέφτεσαι να τολμήσεις μία τέτοια αλλαγή στο hair look, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε το απαραίτητο #hairinspo. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε 7 αγαπημένα μας microbobs από το Pinterest που είμαι σίγουρη θα σε εμπνεύσουν.

Όλα σ’ ένα μήκος

Συνδυασμένο με αφέλειες

Θυμίζοντας το ”french bob” aka το γαλλικό κοντό ανέμελο καρέ

Με micro bangs- αφέλειες

Ένα βήμα πριν το pixie look

Σε σγουρά μαλλιά

Με μεγάλη φράντζα στο πλάι