ΜΑΛΛΙΑ

Έχεις σγουρά μαλλιά; 7 καρέ που μπορείς να δοκιμάσεις

Imaxtree

Τα σγουρά μαλλιά είναι μία κατηγορία από μόνη τους. Έχουν τη δική τους χάρη και, φυσικά, τις δικές τους ανάγκες, όπως κάθε τύπος μαλλιών άλλωστε. Χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, αγάπη κι ένα διάλειμμα από την ισιωτική. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως η τάση των natural hair και της διαφορετικότητας (individuality) είναι κυρίαρχες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

 

Από την άλλη πλευρά, το κούρεμα δεν είναι εύκολη υπόθεση (γενικά), πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για κούρεμα σε σγουρά μαλλιά. Δεν είναι μόνο η αγωνία για το μήκος των μαλλιών, αλλά και το σχήμα που θα πάρουν οι φυσικές μπούκλες μετά το κούρεμα. Κάπως έτσι, δεν είναι λίγοι οι hair experts που καταλήγουν πως η κίνηση- ματ που μπορεί να κάνει τη διαφορά ειδικά στο κούρεμα μίας σγουρομάλλας ή μίας γυναίκας με σπαστά μαλλιά είναι το dry cutting aka το να κουρευτείς, δηλαδή, με στεγνά μαλλιά. Μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται οι «δυσάρεστες εκπλήξεις», μιας και το κούρεμα γίνεται πάνω στη φυσική υφή των μαλλιών. Έτσι, είσαι σχεδόν σίγουρη πως θα στρώνουν καλά οι φυσικές μπούκλες σου.

Λοιπόν, στο θέμα μας. Αν έχεις πάρει απόφαση να κουρευτείς, έχεις μακριά σγουρά μαλλιά και θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό στο μήκος τους, το καρέ είναι μία επιλογή που θα σου έλεγα να εξετάσεις καλύτερα. Βλέπεις, είναι ένα από τα πιο hot hair trends τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ πρακτικό και στιλάτο.

Το καλύτερο; Μπορείς να δοκιμάσεις όποια version του θέλεις, φέρνοντάς το στα μέτρα σου. Κι αν ψάχνεις για περισσότερο hair inspo, παρακάτω συγκεντρώσαμε 7 τέλεια καρέ που μπορείς να κάνεις, αναδεικνύοντας τη φυσική, σγουρή βάση σου. Από πολύ κοντά και ασύμμετρα, έως μακριά καρέ, με ή χωρίς αφέλειες, με έντονα ή καθόλου layers. Τι λες;

7 τέλεια καρέ σε σγουρά μαλλιά