ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Μετά το πρόσωπο, θα έκανες contouring στα μάτια σου;

Launchmetrics Spotlight

Στο contouring, με τη βοήθεια των φωτοσκιάσεων, μπορεί κανείς να δημιουργήσει «κοψίματα» και γωνίες στο πρόσωπό του, αλλάζοντας οπτικά τη δομή του. Κατά καιρούς, σού έχουμε δείξει πώς θα το κάνεις σε διάφορα σημεία του προσώπου σου, όπως στη μύτη, τα ζυγωματικά και το λαιμό σου προκειμένου να δείχνουν πιο σμιλευμένα. Πώς θα σου φαινόταν, αυτή τη φορά, να κάνεις contouring (και) στα μάτια σου;

 

Το μόνο που χρειάζεται να έχεις για να δοκιμάσεις το contouring ματιών είναι 5 (ή έστω τουλάχιστον 3) διαφορετικές αποχρώσεις concealer. Καμία σκιά στο τραπέζι.

Οι κινήσεις για να κάνεις contouring στα μάτια σου:

Στην ουσία, αυτό που πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που θέλεις να πειραματιστείς με τη συγκεκριμένη τεχνική, είναι να δημιουργήσεις μικροσκοπικά dots με τα concealers, πάνω στο κινητό βλέφαρο των ματιών σου.

Τοποθέτησε την πιο σκούρα απόχρωση κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων σου, ώστε, όταν κάνεις blending να δημιουργείται η αίσθηση του eyeliner και την πιο ανοιχτή στο κέντρο των βλεφάρων σου και στην καμπύλη των φρυδιών για πιο ανοιχτό και ξεκούραστο βλέμμα.

Το μυστικό της επιτυχίας- εκτός από τη σωστή τοποθέτηση των χρωμάτων στα βλέφαρα- «κρύβεται» σε κάθε περίπτωση, στο καλό blending. Τόσο με το πινέλο όσο και με το σφουγγαράκι μακιγιάζ φρόντισε να κάνεις blend out τα concealers, δουλεύοντάς τα με φορά προς τα έξω aka εξωτερική γωνία.

Στο τέλος, ολοκλήρωσε το eye look σου, απλώνοντας μερικές στρώσεις με τη μάσκαρα και εφαρμόζοντας το concealer κάτω από τα μάτια ως συνήθως (στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού) για να «σβήσεις» τους μαύρους κύκλους και την κούραση από το βλέμμα σου. Plus, αν θέλεις να πετύχεις ένα πιο smokey εφέ, πέρασε λίγη σκιά και στις ρίζες των κάτω βλεφαρίδων σου.

Από τη θεωρία στην πράξη. Πάτα play στο παρακάτω video για να δεις πώς θα πετύχεις αυτό, το πιο sculpting εφέ στα μάτια σου μόνο με concealers.