ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το κόλπο για να κάνεις contouring στη μύτη σου με μία κίνηση

Pexels

Παρά το γεγονός πως η «μάχη» της αποδοχής του μοναδικού εαυτού, του σώματος, της επιδερμίδας μας- κόντρα στα όποια «ιδανικά πρότυπα» της κοινωνίας- είναι σχεδόν καθημερινή, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να σταματήσουμε -αν αυτό είναι κάτι που θέλουμε και έχουμε επιλέξει- να υιοθετούμε tips και tricks στο μακιγιάζ που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και τονώνουν ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή μας.

 

Το contouring aka η τεχνική των φωτοσκιάσεων στο μακιγιάζ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Με τα κατάλληλα προϊόντα contouring και ακολουθώντας τις σωστές κινήσεις, μπορείς πανεύκολα να κάνεις όποιο σημείο του προσώπου θέλεις, να δείχνει πιο λεπτό και σμιλευμένο. Το μυστικό της επιτυχίας, σε κάθε περίπτωση, κρύβεται στο καλό blending– στον τρόπο, δηλαδή, που θα σβήσεις το προϊόν στην επιδερμίδα σου- είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με ένα beautyblender.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα κάνεις πανεύκολα contouring στη μύτη σου, κάνοντάς τη να δείχνει πιο λεπτή, δεν έχεις παρά να δεις το παρακάτω video.

Στην ουσία, όπως είδες στο παραπάνω video, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να απλώσεις πάνω σε ένα contour ή bronzer brush τρεις αποχρώσεις, εκ των οποίων, οι δύο, να είναι ίδιες μεταξύ τους: Μία πιο σκούρα στις δύο άκρες και μία πιο ανοιχτή στο κέντρο. Γι αυτόν τον λόγο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σκούρο foundation/ υγρό bronzer/ προϊόν contouring και ένα πιο ανοιχτόχρωμο concealer (στη μέση).

Τα πράγματα απλά. Αφού τα απλώσεις πάνω στο πινέλο, επόμενη κίνηση, είναι να τα εφαρμόσεις με κάθετη φορά πάνω στη μύτη σου. Στη συνέχεια, με ένα λεπτό πινέλο, αλλά και ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ κάνεις καλό blending, ώστε να μείνει μόνο η σκίασή τους και όχι αυστηρές γραμμές, σετάρεις με μία πούδρα και είσαι έτοιμη!