ΜΑΛΛΙΑ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τα μαλλιά μας το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον hair expert

Imaxtree Imaxtree

Σου το έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να σ’ το λέω: Το καλοκαίρι τα μαλλιά μας περνούν το δικό τους Γολγοθά. Κι αν νόμιζες πως η μόνη ταλαιπωρία τους οφείλεται στους εξωτερικούς παράγοντες- βλέπε ήλιος, θάλασσα, αέρας/υγρασία κλπ στο νησί- κάνεις λάθος. Πολλές φορές, εμείς οι ίδιες, δεν βάζουμε το χεράκι μας για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα δηλαδή να φροντίσουμε σωστά τα μαλλιά μας.

Αυτή τη φορά, ρωτήσαμε τον αγαπημένο μας hair expert, Γιώργο Ιωαννίδη, να μας πει- μέσα από την εμπειρία του- ποιο είναι το πιο σημαντικό λάθος που κάνουμε οι περισσότερες με τα μαλλιά μας τώρα το καλοκαίρι.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με τα μαλλιά μας

«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη- ίσως και το πιο συχνό- που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες τώρα το καλοκαίρι, είναι ότι πηγαίνουν διακοπές χωρίς να έχουν περιποιηθεί τα μαλλιά τους πιο πριν και πιο συγκεκριμένα χωρίς να έχουν κουρευτεί. Έτσι, οι διακοπές ξεκινούν και ναι μεν έχουν μακρύ μήκος στα μαλλιά τους, αλλά δεν έχουν υπολογίσει τη φθορά που προκαλεί η συνεχής έκθεσή τους στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, ακόμη και το γεγονός πως δεν τα φροντίζουν τόσο εντατικά, όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να τα ταλαιπωρούν ακόμη πιο πολύ (η μεγαλύτερη φθορά να πούμε, σε αυτό το σημείο, εντοπίζεται στις άκρες των μαλλιών). Έτσι, γυρνώντας το Σεπτέμβριο, οι πιο πολλές πρέπει να κόψουν τα μαλλιά τους ακόμη πιο κοντά, προκειμένου να τα «καθαρίσουν».

Ακόμη…

Ακόμη, ένα σημαντικό λάθος είναι πως το καλοκαίρι χαλαρώνουμε και δεν δίνουμε αρκετό χρόνο στα μαλλιά μας για να τα φροντίσουμε όπως πρέπει, ιδίως μετά τη θάλασσα. Να τα λούσουμε, να βάλουμε conditioner αλλά και να κάνουμε μία ενυδατική μάσκα που είναι σίγουρα απαραίτητη, μιας και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ. Ένα συστατικό που προσωπικά προτείνω να έχουν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, είναι η λεβάντα. Ενυδατώνει βαθιά, καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τους ερεθισμούς και  γενικά συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών, ενώ παράλληλα, χάρη στην μυρωδιά της χαλαρώνει εκτός από το σώμα και το πνεύμα».

Ο Γιώργος είναι ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου The Heads και διευθυντής εκπαιδευτικού κέντρου της Paul Mitchell Greece.