ΜΑΛΛΙΑ

Kitty Cut: Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο trend στο κούρεμα για το 2024

Instagram/shay.sullivann/

Στο αντίποδα του καρέ, τα ”rebel cuts”- από το wolf cut και το πιο τολμηρό jellyfish cut, έως το πιo ρομαντικό butterfly cut –κούρεμα που θυμίζει τα φτερά της πεταλούδας- γνωρίζουν σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις του κοινού. Η πρώτη προσθήκη στη λίστα για το 2024; Το Kitty Cut.

 

Ποιο είναι το hair trend που κάνει ποδαρικό το 2024; Τι είναι το Kitty Cut που θα δούμε να πρωταγωνιστεί το φετινό χειμώνα; Παρακάτω θα βρεις όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τη νέα επερχόμενη τάση στο κούρεμα.

Τί είναι το Kitty Cut;

Σημειώνοντας άνοδο 400% στις αναζητήσεις στο Google και το ιδιαίτερα δημοφιλές στο TikTok, το Kitty Cut αντλεί την έμπνευσή του από το wolf cut και τα shag κουρέματα που μεσουρανούσαν τη δεκαετία των 70s. Το όνομά του προέρχεται από την αγαπημένη γάτα- kitty- μιας και τοι τελικό αποτέλεσμα θυμίζει το πλούσιο τρίχωμά της.

Κι ενώ στα wolf cut και shag κουρέματα, η δημιουργία υφής ήταν ο απόλυτος στόχος, στο Kitty Cut οι άκρες και τα μακριά layers στα μαλλιά που δημιουργούνται είναι πιο διακριτικά και ελαφρώς στρογγυλεμένα, το πρόσωπο πλαισιώνεται όμορφα από τη φράντζα ή από curtain bangs και το μήκος φτάνει συνήθως έως το κόκκαλο της κλείδας ή το ύψος των ώμων.

Είναι δηλαδή η πιο sophisticated εκδοχή των ultra shaggy κουρεμάτων.

Μία εξαιρετική ιδέα ενός πολύ κομψού κουρέματος αν θέλεις είτε να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά, αλλά όχι να υιοθετήσεις το κλασικό ίσιο καρέ, είτε να ανανεώσεις το κούρεμά σου χωρίς να χάσεις πολύ από το μήκος του.

Σε κάθε περίπτωση, αν σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις στα μαλλιά σου, εμείς σού δίνουμε το hair inspo, αλλά ο κομμωτής σου είναι εκείνος που θα μπορεί να σε συμβουλεύσει ποια εκδοχή του Kitty Cut ταιριάζει στην υφή, τον τύπο και το μήκος των μαλλιών σου, καθώς επίσης και ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα για το καθημερινό styling του. Γενικά, ταιριάζει τόσο σε ίσια όσο και για κυματιστά ή σγουρά μαλλιά.

Plus, ιδανικό κούρεμα αν έχεις λεπτά μαλλιά και θέλεις να τούς δώσεις επιπλέον όγκο, σχήμα και φυσική κίνηση, ενώ δεν απαιτεί πολύ χρόνο στο styling του.

Η φράντζα ή οι μακριές αφέλειες (curtain bangs) στο μπροστινό μέρος των μαλλιών αναδεικνύουν τα όμορφα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, προσδίδοντας ένα ultra stylish χαρακτήρα. Μήπως αυτή είναι ιδανική στιγμή (και αφορμή) να ανανεώσεις το hair look σου;