ΜΑΛΛΙΑ

Wolf cut: Ξεκίνα τον μήνα με το κούρεμα που κάνει θραύση στο TikTok. Ή μήπως όχι;

Instagram/cathywolf/

Το TikTok είναι η πιο πολύτιμη startup όλου του πλανήτη και αυτό από μόνο του αρκεί, για να καταλάβει κανείς πως τα social media (βλέπε Instagram, Pinterest κλπ) πλέον παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των τάσεων σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς: Από τη διακόσμηση και το στιλ μας έως τα beauty trends. Θα κάνω focus στο τελευταίο – τα beauty trends – και πιο συγκεκριμένα στο κούρεμα που  λατρεύουν οι απανταχού TikTokers της Γης, σημειώνοντας μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε 454.4M views και αύξηση έως 75% στις αναζητήσεις στο Pinterest. Ας μιλήσουμε για το το wolf cut, λοιπόν.

 

 

Στην πραγματικότητα, το wolf cut είναι κούρεμα που συνδυάζει πολύ έντονο φιλάρισμα σε όλα τα μήκη και μακριές φράντζες (ή ακόμη και curtian bangs) που πλαισιώνουν το πρόσωπο- μια πιο μοντέρνα και ”wild” εκδοχή του mullet, με περισσότερο όμως όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και layers στο κάτω μέρος- ό,τι πρέπει αν θέλεις να υιοθετήσεις ένα πιο ανάλαφρο κούρεμα τώρα, το καλοκαίρι. Κάποιοι βέβαια το έχουν χαρακτηρίσει και ως μείξη των mullet, shag και emo hair.

Αποτέλεσμα; Το τελικό look να αποπνέει έναν edgy αλλά ταυτόχρονα chic αέρα, ενώ τα μαλλιά αποκτούν μία φυσική κίνηση. Να σου θυμίσω σε αυτό το σημείο πως celebrities όπως η Billie Eilish και η Debby Ryan το έχουν υιοθετήσει ήδη.

@noordabashh Reply to @mayti_zinjer9 do it do it do it #wolfcut #hair #xyzbca ♬ Paparazzi – Kim Dracula

Γιατί να πεις το ναι στο wolf cut

Αρχικά, χάρη στην τεχνική του (πολλά layers- μακριές φράντζες), το wolf cut είναι ένα κούρεμα που μπορεί να γίνει σε κάθε τύπο ή μήκος μαλλιών, μιας και μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε κοντά όσο και μακριά μήκη, ενώ μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα πιο soft ή πιο έντονο φιλάρισμα. Ακόμη, σου επιτρέπει να διατηρήσεις το μήκος των μαλλιών σου (αν δεν θέλεις δηλαδή να τα κόψεις πολύ), ελαφρύνοντας το υπόλοιπο hair look σου. The best part; Είναι τόσο βολικό, που δεν απαιτεί να κάνεις με τις ώρες hairstyling, μιας και όσο πιο ατημέλητο, τόσο πιο όμορφο δείχνει. I woke up like this!

Το wolf cut και οι TikTokers

Κι ενώ δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ, δεν διανοούμαι να πάρω το ψαλίδι και να κουρευτώ- να αλλάξω δηλαδή, τελείως κούρεμα- μόνη μου (δεν το έκανα στην καραντίνα, δεν θα το κάνω τώρα) οι TikTokers – Generation Z εδώ – όχι μόνο δεν διστάζουν, αλλά το κάνουν και με μεγάλη ευκολία.  Η τεχνική τους, μάλιστα, που απαιτεί να πιάσεις αρχικά τα μαλλιά σου σε 2-3 ψηλές κοτσίδες κόβοντας στη συνέχεια ομοιόμορφα τις άκρες τους σε διάφορα μήκη, έχει γίνει ήδη viral στο δημοφιλές app.

Το μεγάλο αλλά…

Και ενώ στο hairstyling του, μπορείς να χρησιμοποιείς ένα texturizing spray για να του δώσεις περισσότερο υφή ή να δουλέψεις τα μαλλιά σου με λίγο gel/ πηλό, δίνοντας έμφαση στις άκρες, αν έχεις φυσικά ίσια μαλλιά, χωρίς όγκο στις ρίζες (this is me), μην περιμένεις θαύματα. Τα υπόλοιπα, στα εξηγεί αναλυτικά ο  TikToker Maddy στο παρακάτω video.

@coolmadsgames MY HAIR IS SO HEAT DAMAGED CUZ I DONT WANT FLAT HAIR 😐#xyzbca#wolfcut#05 ♬ FIRE REMIX – 1ovearmin