ΣΩΜΑ

Κάνε μόνη σου ένα scrub κατά της κυτταρίτιδας με 3 υλικά

Unsplash

Διατροφή, άσκηση, οι εξειδικευμένοι σύμμαχοι στα χέρια μας, παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη πιο ανέξοδοι τρόποι για να δώσεις τίμια τον αγώνα σου κατά της όψης του φλοιού πορτοκαλιού, βλέπε κυτταρίτιδα.

 

Κι αν ψάχνεις για το πιο εύκολο scrub κατά της κυτταρίτιδας με υλικά από την κουζίνα σου, μόλις το βρήκες. Παρακάτω σού έχουμε όλα τα βήματα και όσα θα χρειαστείς!

Για το scrub θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (είτε μαύρη, είτε λευκή ζάχαρη)

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

Η προετοιμασία θα σου πάρει λίγα λεπτά:

Αρχικά, βεβαιώσου πως το λάδι καρύδας είναι σε υγρή και όχι σε στερεή μορφή- δηλαδή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν όχι, τότε, φρόντισε να το ζεστάνεις λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε τα τρία υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν: Τον αλεσμένο καφέ, τη ζάχαρη και το λάδι καρύδας. Το scrub είναι έτοιμο! Φύλαξέ το σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος για περίπου 2 μήνες. Τώρα, αν παρατηρήσεις να αλλάζει (προς το χειρότερο) η μυρωδιά  ή το χρώμα του (πχ δεις να εμφανίζεται μούχλα) δεν έχεις παρά να πετάξεις το παλιό και να φτιάξεις καινούργιο.

Πώς εφαρμόζεις το scrub;

Λίγο πριν μπεις για μπάνιο, πάρε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το scrub στα χέρια σου και άπλωσέ το στο σώμα σου με έμφαση στα σημεία που έχεις κυτταρίτιδα. Ξεκίνα να κάνεις μασάζ  με αργές, κυκλικές κινήσεις και άφησέ το να δράσει για 5 έως 10 λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό προς κρύο νερό και απαλό σαπούνι που θα απομακρύνει τη λιπαρότητα που αφήνει το λάδι καρύδας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το scrub 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.