ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Το πιο σημαντικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν βάζεις μολύβι χειλιών

Imaxtree

Το μολύβι χειλιών είναι η κίνηση ματ που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα χείλη σου – μετά ακολουθεί το κραγιόν- και γι’ αυτό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Γιατί, σίγουρα, όπως σου έχω ξαναπεί, τα ζουμερά χείλη της Angelina Jolie είναι αξιοζήλευτα, όμως, σε κάθε περίπτωση πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στα δικά μας δεδομένα (aka στο δικό μας, φυσικό σχήμα χειλιών).

Εκτός, όμως, από την επιλογή της σωστής απόχρωση που θα κολακεύει την επιδερμίδα και θα σετάρεται άψογα με το κραγιόν που θα επιλέξεις, ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου όταν ξεκινάς να κάνεις το περίγραμμα με το μολύβι χειλιών; Έχουμε την απάντηση.

Τι πρέπει να προσέξεις με το μολύβι χειλιών;

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν ακουμπάς το μολύβι χειλιών πάνω στα χείλη σου είναι να επαναφέρεις την ισορροπία και τη συμμετρία στο σχήμα τους. Πρέπει ΠΑΝΤΑ να ακολουθείς το φυσικό σχήμα τους και στo πάνω και στο κάτω χείλος και στη συνέχεια να κάνεις blending ιδιαίτερα στις άκρες, ώστε να δώσεις το εφέ των πιο «γεμάτων» χειλιών.

Αφού τελειοποιήσεις τη γραμμή που έχεις σχεδιάσει, δώσε προσοχή στο V των χειλιών σου (aka cupid’s bow). Απόφυγε σε κάθε περίπτωση τις υπερβολές δημιουργώντας ένα πολύ μυτερό ή αντίστοιχα στρογγυλό αποτέλεσμα και το overlipping, δουλεύοντας με το μολύβι χειλιών και το κραγιόν πάνω στο φυσικό περίγραμμα των χειλιών.

Δύο κόλπα που ακολουθούν αρκετοί makeup artists είναι πως αποφεύγουν να κάνουν με το μολύβι χειλιών μία συνεχόμενη γραμμή, αλλά δημιουργούν μικρότερες, έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια στο σχήμα, ενώ όταν ολοκληρώσουν το περίγραμμα, γεμίζουν με το μολύβι και το εσωτερικό των χειλιών. Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που φύγει με την ώρα το κραγιόν δεν θα μείνει μία αντιαισθητική γραμμή γύρω από τα χείλη.