ΜΑΛΛΙΑ

Καλεσμένη σε γάμο: 4 εύκολα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου

Pexels

Μετά τη μικρή παύση κάποιων ημερών του Αυγούστου, η wedding season συνεχίζεται το Σεπτέμβριο με έντονους ρυθμούς. Γιατί, δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ είμαι ήδη κλεισμένη τα 3 από τα 4 σαββατοκύριακα του μήνα. Κι αν έχεις ήδη βρεις απάντηση στο μεγάλο ερώτημα «τι να φορέσω;», ήρθε η ώρα να σου δώσουμε ιδέες για τα μαλλιά σου και πιο συγκεκριμένα για τα χτενίσματα που θα κάνεις. 

Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις κομμωτικές δεξιότητες, άπειρα προϊόντα ή εργαλεία θερμότητας στο μπουντουάρ σου για να τα καταφέρεις. Αρκεί να ρίξεις μία ματιά στα παρακάτω χτενίσματα, να βρεις αυτό που σου αρέσει (και σου ταιριάζει περισσότερο) και να ακολουθήσεις τις οδηγίες, όπως φαίνονται στο video.

4 εύκολα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις αν είσαι καλεσμένη σε γάμο:

Double Messy Bun

Αν βαρέθηκες τον απλό, χαμηλό κότσο, τί θα έλεγες για ένα διπλό bun; Τα πράγματα απλά: Πιάσε όλα τα μαλλιά σου πίσω σ’ ένα χαμηλό ponytail. Πριν γυρίσεις την κοτσίδα σου για τελευταία φορά γύρω από το λαστιχάκι, δημιούργησε ένα μικρό κοτσάκι, όπως θα δεις στο video. Πέρασε το μήκος των μαλλιών σου μέσα από το λαστιχάκι ώστε να δημιουργηθεί ένα δεύτερο, πιο μικρό κοτσάκι και στερέωσε τις άκρες των μαλλιών σου μέσα σ’ αυτό. Για πιο σταθερό αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε τσιμπιδάκια. Στο τέλος, άνοιξε με τα δάχτυλά σου. Έτοιμη!

Beachy Waves

Όσο η θερμοκρασία θυμίζει ακόμη καλοκαίρι, τόσο τα beach waves θα είναι μέσα στο top #5 με τα αγαπημένα μας χτενίσματα. Αυτοί οι χαλαροί κυματισμοί στα μαλλιά που προσδίδουν ένα cool και fresh αέρα σε κάθε look, μπορούν να δείξουν τέλεια σε κάθε μήκος μαλλιών. Από τους πιο εύκολους τρόπους να τα πετύχεις; Απλά χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι μαλλιών για μπούκλες. Χώρισε τα μαλλιά σου σε μικρά τμήματα και τύλιξε ένα- ένα από αυτά, σταδιακά, γύρω από το ψαλίδι, όπως θα δεις στο video.

Texture Bun

Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις τον τρόπο που κάνεις το χαμηλό κότσο στα μαλλιά σου! Πιάσε τα μαλλιά σου μισά μισά και στερέωσε μ’ ένα διάφανο λαστιχάκι. Με τα δάχτυλά σου δημιούργησε ένα μικρό άνοιγμα στο πάνω μέρος της κοτσίδας σου και μ’ ένα twist πέρασε μέσα από αυτό, το υπόλοιπο τμήμα των μαλλιών σου. Φέρε όλα τα μαλλιά σου πίσω και πιάσε τα σ’ ένα μισοτελειωμένο ponytail. Τύλιξε τις άκρες των μαλλιών σου γύρω από τη βάση του μικρού κότσου που έχει σχηματιστεί. Done!

Twisted Ponytail

Πιάσε τα μαλλιά σου μισά μισά- παίρνοντας ένα μικρό τμήμα μαλλιών από τα δεξιά και ένα από τα αριστερά. Στερέωσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου μ’ ένα διάφανο λαστιχάκι. Στη συνέχεια, άνοιξε με τα δάχτυλά σου ένα κενό στη μέση του ponytail που δημιούργησες και πέρασε από εκεί δύο φορές το μήκος των μαλλιών σου. Έπειτα, από αυτό το κενό, όπως θα δεις στο video, πέρασε όλα τα υπόλοιπα μαλλιά σου, κάνοντας στη ουσία ένα μικρό twist. Simple and chic!