ΜΑΛΛΙΑ

Δεν πρόλαβες να λουστείς; 5 χτενίσματα που θα «κρύψουν» με μαεστρία τη λιπαρότητα

Pexels

Πόσες φορές δεν έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου μ’ ένα τέλειο χτένισμα για να καταλήξεις το βράδυ με flat, λιπαρά μαλλιά; (#storyofmylife). Ορμονολογικές αλλαγές, κληρονομικότητα, μη ισορροπημένη διατροφή, ο καθημερινός τρόπος και οι συνθήκες ζωής ακόμη και το άγχος, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες της λιπαρότητας στα μαλλιά μας.

Κι αν ένα λάθος έχουμε κάνει όσες κάποια στιγμή αντιμετωπίσαμε θέμα με τη λιπαρότητα στα μαλλιά μας, είναι το καθημερινό λούσιμο. Όπως τονίζουν οι hair experts, ανά δύο μέρες είναι το ιδανικό timing για να «εκπαιδεύσουμε» τα μαλλιά μας να είναι λιγότερο λιπαρά. Μέχρι τότε, βέβαια, μπορούμε εκτός από dry shampoo (ξηρό σαμπουάν) να κάνουμε μερικά τέλεια χτενίσματα που θα καμουφλάρουν τη λιπαρότητα.

Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις extra γνώσεις και δεξιότητες, στο TikTok υπάρχουν μερικά εκατομμύρια tutorials για εύκολα και γρήγορα χτενίσματα που μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας. Εμείς παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε από αυτά.

5 χτενίσματα για να καμουφλάρεις τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου

Slicked-back classic braid

Από τα πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα για να «κρύψεις» τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου, ανεξάρτητα από το αν έχεις κοντά ή μακριά μαλλιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να τα πιάσεις όλα ψηλά σ’ ένα ponytail και στη συνέχεια, να δημιουργήσεις μία πλεξούδα κατά μήκος τους. Είσαι έτοιμη!

High bun

All time classic αγαπημένη επιλογή που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να χτενίσεις όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω δημιουργώντας στο μπροστινό μέρος- στη μέση- μία μικρή χωρίστρα.

Στερέωσε με μερικά τσιμπιδάκια και στη συνέχεια, δημιούργησε έναν ψηλό κότσο, αφήνοντας στην ουσία τις άκρες των μαλλιών σου να βγαίνουν προς τα έξω (σε αντίθεση με το slick bun). Σ’ αυτό το σημείο, αν θέλεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, γύρισέ τις ελαφρώς με το ψαλίδι μαλλιών. Είσαι έτοιμη!

Claw Clip Ponytail

90’s feeling και κλάμερ στα μαλλιά πάνε παρέα. Αυτή τη φορά, δημιούργησε ένα πανεύκολο ponytail σε χρόνο dt, που θα καμουφλάρει τη λιπαρότητα στα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας απλά και μόνο το κλάμερ σου. Πάτα play στο video και ακολούθησε τα βήματα για το πιο 90s ponytail.

Rope Braid

@jamievanslooten the rope braid is so mesmerizing to look at!! twist them in the same direction and wrap them around each other #hairtok #hairtutorial #hairhowto #slickbackponytail #slickback #ropebraid ♬ Bops Goin Brazy – Tyga

Αν δεν τα πας καλά με τις πλεξούδες (aka δεν πιάνουν τα χέρια σου), δοκίμασε να πιάσεις τα μαλλιά σου σ’ ένα rope braid. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις το μήκος των μαλλιών σου σε δύο τμήματα και στη συνέχεια, αφού τα γυρίσεις με twist, να τα τυλίξεις μεταξύ τους. Στο τέλος στερέωσε μ’ ένα λαστιχάκι στο κάτω μέρος.

Bubble Ponytail

@ashleylamarca 💖slicked back hair💖 products are on my storefront in “SLICKED BACK HAIR” #hair #hairstyle #hairtutorial #greasyhair #greasyhairstyle ♬ sonido original – Song Lyrics

Ακόμη μία (αγαπημένη και πανεύκολη) version του ponytail στη λίστα. Το μόνο που χρειάζεσαι σ’ αυτή την περίπτωση είναι μερικά μικρά λαστιχάκια (2 έως 5 ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σου, αλλά και το πόσο μεγάλα θέλεις να είναι τα bubbles).