BEAUTY NEWS

Η ζωή μας που άλλαξε, οι μάσκες- όχι ομορφιάς- και η ανάγκη να ξαναβάλουμε στη ζωή μας τη «χαμένη» φροντίδα

Unsplash

Η πανδημία μάς άλλαξε- μάς αλλάζει- και θα μάς αλλάξει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις μετακινήσεις με SMS, τα κλειστά μέχρι πρότινος μαγαζιά, τα μέτρα, τις απαγορεύσεις, τους κανονισμούς, τη ρουτίνα, τη δουλειά μας. Η αλλαγή είναι πιο βαθιά, πιο ουσιαστική, πιο αργή.

 

Ποτέ άλλοτε, δεν ένιωσα να αλλάζω τόσο πολύ την ίδια στιγμή που ο χρόνος φαίνεται να είχε παγώσει για όλους. Και δεν ήμουν η μόνη. Καταστάσεις, άνθρωποι, συνθήκες, άλλαξαν. Μαζί με αυτές και οι λέξεις. Λογικό θα μου πεις. Το τι συμβαίνει στην κοινωνία έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο που εκφραζόμαστε, που εκδηλώνουμε τις επιθυμίες, τις ανάγκες, που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας.

«Μεγαλύτερος κίνδυνος από αυτόν του κορονοϊού είναι ο εκείνος του να παρασυρθούμε από μια κρίση στις σχέσεις μας και να χάσουμε το κομμάτι του εαυτού μας που μπορεί να δει μέσα από τον πανικό, τη μεγάλη ευκαιρία να θωρακιστεί και να καλύψει τα κενά που τον οδήγησαν εδώ».

Οι έννοιες του φόβου και της αβεβαιότητας εμπρός στο άγνωστο και τη σωστή προστασία κυριάρχησαν άθελά μας. Φάνηκαν στο πρόσωπό μας ως σημάδια. Χαράχτηκαν στη ψυχή μας. «Κρύφτηκαν» πίσω από λέξεις. Οι μάσκες ομορφιάς που κάναμε για τονώσουμε την επιδερμίδα μας, «έγιναν» χειρουργικές, υφασμάτινες, μεταξωτές, υποχρεωτικές, μονές, διπλές, απαραίτητες. Τα γάντια που άλλοτε φορούσαμε το χειμώνα για να μας προστατεύσουν από το κρύο, έγιναν μέσο προστασίας από τον ιό. Πλέον είναι χειρουργικά, μιας χρήσης, θυμίζουν νοσοκομείο και γιατρό.

Στον αντίποδα εσύ και η διαρκής εναλλαγή συναισθημάτων που υπαγορεύονται από τις συνθήκες. Δεν είσαι η μόνη. Είναι οκ να μην ένιωθες/νιώθεις παραγωγική και δημιουργική. Είναι οκ να άφησες για λίγο τον εαυτό σου. Είναι οκ να μην είσαι πάντα οκ. Αλλά η φροντίδα είναι αγάπη, βάλσαμο σε κάθε τι, φως στο απόλυτο σκοτάδι. Είναι μια κίνηση μικρή με μεγάλη αξία. Είναι συναισθήματα.

Τι απέγινε η φροντίδα; Τι σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου; Το δάχτυλο ασυναίσθητα πάτησε play και παρακολούθησα το βίντεο της νέας, αληθινής καμπάνιας του Dove στην Ελλάδα «What Happened to Care?». Κάτι λιγότερο από 3 λεπτά  αρκούσαν να μου υπενθυμίσουν τη σημασία της φροντίδας του εαυτού μας και το πόσο σημαντική είναι για εμάς και τους γύρω μας.

Στην καμπάνια πρωταγωνιστούν αληθινές γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, μακριά από κανόνες και στερεότυπα. Οι πρωταγωνίστριες βρίσκονται σε έναν χώρο που συμβολίζει την παραμελημένη ομορφιά, προκειμένου να κάνουν μια μικρή «συνέντευξη», χωρίς όμως να φαντάζονται τι θα ακολουθήσει. Όλες δίνουν τις αυθόρμητες απαντήσεις τους γύρω από λέξεις που υποδηλώνουν φροντίδα ή ομορφιά, με τις απαντήσεις τους όμως να έχουν τελείως διαφορετικό νόημα από το αναμενόμενο!

Αυτές τις στιγμές το Dove είναι δίπλα μας με αγαπημένα προϊόντα που φροντίζουν και περιποιούνται την επιδερμίδα μας. Άλλωστε, είναι ένα brand που αγαπά τις γυναίκες και βασίζεται στη φιλοσοφία ότι η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους, για ακόμη μία φορά έρχεται να μας εμπνεύσει και να μας υπενθυμίσει πόσο σημαντική είναι η καθημερινή προσωπική φροντίδα. Το να αγαπάμε, δηλαδή, τον εαυτό μας και να αφιερώνουμε χρόνο σε αυτόν. Άλλωστε, είναι στο χέρι μας να τον φροντίζουμε κάθε ημέρα, μέσα από μικρές στιγμές αυτοφροντίδας που είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Βάλε ξανά τη φροντίδα στη ζωή σου.  Για σένα. Για όλους.

Για περισσότερα νέα, επισκέψου τη Facebook Page του Dove Greece και την επίσημη ιστοσελίδα του Dove.

#WashToCare #WhatHappenedToCare