ΜΑΛΛΙΑ

Hair Double Cleansing: Μετά την επιδερμίδα, είναι αυτό το επόμενο μεγάλο trend στη φροντίδα των μαλλιών;

Pexels

Πλέον ξέρουμε πως ο ανεπαρκής καθαρισμός μπορεί να είναι η αιτία που αποκτά θαμπή όψη η επιδερμίδα μας ή εμφανίζονται ξαφνικά σπυράκια, με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλή απορρόφηση των προϊόντων που θα απλώσουμε στη συνέχεια. Κάπως έτσι, μπήκε στη ζωή μας- μετά τη μεγάλη στροφή του beauty κόσμου προς την K-beauty φιλοσοφία- το double cleansing aka ο διπλός καθαρισμός στην περιποίηση της επιδερμίδας.

 

Στην πραγματικότητα, αναφερόμενοι στη φράση διπλός καθαρισμός, αναφερόμαστε σε μία τακτική για την οποία χρειάζεται να  χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικής υφής προϊόντα κάθε φορά για να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας από το μακιγιάζ, τους ρύπους, να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα κλπ. Η σύνθεση του πρώτου προϊόντος έχει συνήθως βάση με έλαιο (όπως balms, έλαια  κλπ) και η δεύτερη το νερό (όπως νεράκια micellar, gels κλπ). Σκοπός, σε κάθε περίπτωση είναι η επιδερμίδα να γίνει ένας «κενός καμβάς» για το serum και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα έρθουν μετά τον καθαρισμό.

Τι είναι το Hair Double Cleansing (ή αλλιώς, ο διπλός καθαρισμός στα μαλλιά);

Παρόμοια με τη φιλοσοφία του double cleansing στην επιδερμίδα, ακολουθεί και ο διπλός καθαρισμός των μαλλιών aka hair double cleansing που περιλαμβάνει λούσιμο δύο φορές. Το πρώτο λούσιμο έχει σκοπό την αφαίρεση των συσσωρευμένων προϊόντων, των ρύπων, της σκόνης και των φυσικών ελαίων που παράγει το τριχωτό της κεφαλής, ενώ το δεύτερο, υποτίθεται ότι απομακρύνει και τα τελευταία υπολείμματα, δημιουργώντας έναν «καθαρό καμβά στα μαλλιά» για το styling.

Πώς μπορεί να κάνει κανείς διπλό καθαρισμό στα μαλλιά του;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνει κανείς διπλό καθαρισμό στα μαλλιά του. Αρχικά, μπορεί να επιλέξει δύο διαφορετικούς τύπους/ συνθέσεις σαμπουάν που καλύπτουν δύο διαφορετικές ανάγκες (π.χ  βαθύ καθαρισμό και περισσότερο όγκο). Έπειτα, η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση του ίδιου σαμπουάν δύο φορές και μοιράζοντας στα δύο την ποσότητα που θα χρησιμοποιούσε συνήθως στο λούσιμο.

Κάνει αυτή η μέθοδος για μένα;

Η μέθοδος του διπλού καθαρισμού στα μαλλιά δεν είναι για όλους. Έτσι, είναι ιδανική για όσους έχουν πυκνά μαλλιά ή χοντρή τρίχα και λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ, καλό είναι να την αποφεύγει κάποιος με λεπτά μαλλιά και/ή λιπαρό τριχωτό της κεφαλής. Στην τελευταία περίπτωση, μπορεί πραγματικά να κάνει πιο εύθραυστα τα μαλλιά.