ΠΡΟΣΩΠΟ

Γλυκολικό οξύ: 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν χρησιμοποιείς ορό προσώπου με αυτό το συστατικό

Unsplash

Την περασμένη εβδομάδα από αυτή εδώ τη στήλη, μιλάγαμε για το γλυκολικό οξύ, τις απολεπιστικές ιδιότητές του και σου προτείναμε 5 ορούς προσώπου με το γλυκολικό οξύ πρωταγωνιστή που θα κάνουν την επιδερμίδα σου ακόμη πιο λαμπερή.

Όπως σου ξαναείπα, οι περισσότεροι οροί με γλυκολικό οξύ εφαρμόζονται βράδυ, σε καθαρή πάντα επιδερμίδα, στο πρόσωπο και το λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Μία λεπτή στρώση αρκεί για να απορροφηθεί όλο το βράδυ μιας και χάρη στο πολύ χαμηλό μοριακό βάρος, το γλυκολικό οξύ διεισδύει εύκολα και γρήγορα στην επιδερμίδα. Παρακάτω 5 βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου αν έχεις ξεκινήσει ή σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς έναν ορό με γλυκολικό οξύ στη beauty ρουτίνα σου.

5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν χρησιμοποιείς έναν ορό με γλυκολικό οξύ

-Αν είσαι «πρωτάρα»  δοκίμασε να ενσωματώσεις το προϊόν που έχεις επιλέξει στη ρουτίνα σου μία φορά την εβδομάδα για να παρακολουθήσεις πώς αντιδρά το δέρμα σου σε αυτό.

-Σε καμία περίπτωση- τώρα έχεις έναν ακόμη σοβαρό λόγο- δεν πρέπει να ξεχνάς να απλώνεις το αντηλιακό σου καθημερινά (σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση αντηλιακού επιβάλλεται ακόμη και για μία εβδομάδα μετά από τη διακοπή της χρήσης προϊόντος με γλυκολικό οξύ). Και αυτό γιατί, χάρη στις απολεπιστικές του ιδιότητες αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία.

– Πολλές φορές, η υψηλή συγκέντρωσή του μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση τσιμπήματος, ερυθρότητα και μικρή δυσφορία. Αν συμβεί περαιτέρω ερεθισμός, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου.

-Προσοχή στην «υπερ- απολέπιση». Ανάλογα με το serum που χρησιμοποιείς διάβασε προσεκτικά κάθε πότε/ πόσο συχνά πρέπει να το χρησιμοποιείς, ενώ μην ξεχνάς πάντα, μετά, να απλώνεις ένα προϊόν (μία κρέμα πλούσια σε λιπίδια) που θα επαναφέρει στα σωστά επίπεδα την υγρασία στο δέρμα.

-Γενικά, καλό είναι πριν ξεκινήσεις τη χρήση ενός τέτοιου ορού να δοκιμάζεις μια μικρή ποσότητα στην εσωτερική πλευρά του πήχη του χεριού σου, ιδιαίτερα αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα.