ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Γιατί στο Tik Tok γίνεται χαμός με τη ροζ πούδρα σεταρίσματος

iStock

Αν κάτι εμφανίζεται σε μεγαλύτερη συχνότητα από τα celebrity brands στον κόσμο του beauty, αυτά είναι τα hacks και τα tricks στο μακιγιάζ. Να ‘ναι καλά το Tik Tok. Ένα λοιπόν, από τα hacks που τελευταία πρωταγωνιστούν στη δημοφιλή πλατφόρμα, είναι αυτό με τη ροζ setting powder.

Την αρχή, σύμφωνα με το Glamour, έκανε η μαύρη, beauty influencer Naezrah Desir, ανεβάζοντας ένα video στο Tik Tok με τη ροζ πούδρα σεταρίσματος, ενώ στην πορεία το συγκεκριμένο hack είδαμε να δοκιμάζουν και διάφορες celebrities όπως η Kylie Jenner.

Η φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται το συγκεκριμένο hack έχει να κάνει με τη θεωρία των χρωμάτων γενικά και τον κανόνα του color correcting στο μακιγιάζ, ειδικά. Το ροζ χρώμα είναι το αντίθετο του πράσινου στον χρωματικό κύκλο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να «εξουδετερώσει» πράσινους και γενικότερα σκούρους τόνους στο δέρμα. Η ροζ απόχρωση, καλύπτει τυχόν ερυθρότητα/ φλεγμονή, χαρίζοντας μία ξεκούραστη όψη στην επιδερμίδα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας κανείς μια ροζ- και όχι μία ημιδιάφανη ή κίτρινη ως συνήθως- πούδρα σεταρίσματος, εκτός από το σετάρισμα και τη διασφάλιση ενός ματ εφέ με μεγάλη διάρκεια στο μακιγιάζ, καλύπτει τυχόν σκούρα σημεία και θαμπάδα στην επιδερμίδα. Αποτέλεσμα; Το δέρμα γίνεται πιο φωτεινό, αποκτώντας μία ομοιόμορφη και λαμπερή όψη εκ των έσω, ειδικά στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τρία πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να πειραματιστείς με τη ροζ πούδρα σεταρίσματος στο μακιγιάζ σου:

Όλες οι ροζ πούδρες σεταρίσματος δεν είναι ίδιες. Καλό είναι, ιδιαίτερα αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, να προτιμήσεις μια πούδρα με διακριτικό ροζ τόνο, αντί για κάτι πολύ φωτεινό ή έντονο που ενδεχομένως μπορεί να δημιουργήσει ένα αφύσικο εφέ στο πρόσωπο. Ανάλογα βέβαια με το αποτέλεσμα που θέλεις, μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικές τεχνικές μέχρι να βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

– Η σειρά και το πώς την εφαρμόζεις στο μακιγιάζ σου: Αφού απλώσεις το foundation και το concealer ως συνήθως, στη συνέχεια, περνάς ελαφρά τη ροζ πούδρα σεταρίσματος πάνω από τις περιοχές του προσώπου που θέλεις να σταθεροποιήσεις το makeup.

– Εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια, τη γέφυρα της μύτης και το μέτωπο, κάνε focus σε περιοχές με ερυθρότητα ή ακμή και κάνε καλό blending.

Last but not least, αρκετά beauty brands βλέποντας τη μεγάλη δυναμική του συγκεκριμένου hack που εξελίσσεται σε τάση, έχουν προσθέσει/ προγραμματίζουν να προσθέσουν στο beauty portfolio τους μία ροζ πούδρα σεταρίσματος εκτός από την παραδοσιακή διάφανη και ημιδιαφανή εκδοχή της.