ΜΑΛΛΙΑ

French Fringes: 5 Γαλλίδες με τέλειες φράντζες. Oh Là Là

Instagram/annelauremais/

Αρκεί μία βόλτα στους δρόμους του Παρισιού ή μία μικρή για στάση για καφέ στο Café de Flore, για να επιβεβαιώσει κανείς την ανεπιτήδευτη φύση που έχουν οι Γαλλίδες. Το γνωστό je ne sais quoi ή το πιο αγγλικό less is more. Όσο πιο ανεπιτήδευτο και λιγότερο στιλιζαρισμένο δείχνει (και είναι) ένα look, τόσο το καλύτερο. Και εκτός από το στιλ, το καθημερινό μακιγιάζ τους ή τον τρόπο που φροντίζουν την επιδερμίδα τους, τα μαλλιά τους θα είναι πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο συζήτησης και παρατήρησης.

 

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις curtain bangs ή αλλιώς τις μακριές, βαθιές αφέλειες με χωρίστρα στη μέση, που θυμίζουν τις εμβληματικές μακριές αφέλειές της Brigitte Bardot. Έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο καρέ και το «frob» aka french bob, την πιο γαλλική, ατημέλητη version του αγαπημένου καρέ, το μήκος του οποίου φτάνει συνήθως μέχρι το πηγούνι ή τη βάση του λαιμού και είναι σαφώς πιο απελευθερωμένο από τις δεσμεύσεις των αυστηρών γραμμών στο κούρεμα, αγκαλιάζοντας ακόμη και την παραμικρή ατέλεια.  Αυτή τη φορά, θα μιλήσουμε για τις French Fringes ή αλλιώς τις γαλλικές φράντζες ή αλλιώς ένα hair look που οι Γαλλίδες λατρεύουμε και μαζί μ’ αυτές και εμείς!

Αν σου αρέσει να χαζεύεις με τις ώρες στο Pinterest ή στο Instagram ή ακολουθείς στα social It French Girls ήδη θα έχεις καταλάβεις για ποιες αφέλειες μιλάμε. Ακολουθώντας την όλη φιλοσοφία του parisian chic, οι γαλλικές φράντζες είναι effortless chic, ανεπιτήδευτες και εύκολες στο καθημερινό styling. Πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο και δεν χρειάζεται να είναι τέλειες ή συμμετρικές προκειμένου να έχουν μία φυσική κίνηση στα μαλλιά. Όσο πιο ατημέλητο («τυχαίο»- χωρίς να φαίνεται πως έχει επέμβει κομμωτής) είναι το τελικό hair look σου, τόσο πιο «γαλλικό» θα είναι το αποτέλεσμα!

Η χωρίστρα στη μέση είναι το σήμα κατατεθέν τους, ενώ δείχνουν κολακευτικές είτε επιλέξει μία γυναίκα να αφήσει κάτω τα μαλλιά της, είτε να τα πιάσει ψηλά, σ’ έναν undone κότσο. Λίγα λεπτά αρκούν για ένα πραγματικά ανεπιτήδευτο look. Last but not least… Ταιριάζουν σ’ όλους τους τύπους μαλλιών (από τα πιο σγουρά έως και τα πιο ίσια hair looks). Οι Γαλλίδες ξέρουν.

Κι αν η θεωρία σε έβαλε σε σκέψεις, η πράξη, δηλαδή οι παρακάτω Γαλλίδες με τέλειες φράντζες, θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στο κομμωτήριο. Τι λες;

Οι αγαπημένες Γαλλίδες με τέλειες φράντζες

Leia Sfez

Sabina Socol

Jeanne Damas

Camille Charriere

Anne-Laure Mais