ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Φοράς ρουζ; 3 tips που πρέπει να ξέρεις για το καλοκαιρινό μακιγιάζ σου

Imaxtree

Το ρουζ είναι από τα must have καλλυντικά του νεσεσέρ (και του μακιγιάζ μας) μας χειμώνα-καλοκαίρι μιας και χαρίζει στα μάγουλα ένα φυσικό αναψοκοκκίνισμα και ένα χρώμα υγείας. Σαν να γυρίσαμε μόλις από μία ωραία βόλτα με το ποδήλατο στην εξοχή.

Παρόλα αυτά, ακόμη και το ρουζ έχει τα μυστικά του, πόσο μάλλον στο καλοκαιρινό μακιγιάζ μας, ιδιαίτερα αν θέλεις να πετύχεις ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 3 πολύτιμα tips που πρέπει να δίνεις βάση στο μακιγιάζ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Η σειρά που το φοράς

Άσε το ρουζ για το τέλος. Έχοντας τελειώσει με μάτια και χείλη θα σου είναι πιο εύκολο να πετύχεις τη σωστή ποσότητα. Βέβαια, αν θέλεις να πετύχεις ένα πολύ φυσικό και δροσερό look, μπορείς να απλώσεις  μία μικρή ποσότητα ρουζ στα μάγουλά σου πριν εφαρμόσεις το foundation και να συνεχίσεις κάνοντας το υπόλοιπο ανάλαφρο μακιγιάζ σου.

Ποια υφή ρουζ να προτιμήσεις

Προτίμησε το ρουζ σου να έχει κρεμώδη υφή που απλώνεται πιο εύκολα, φυσικά και ομοιόμορφα στην επιδερμίδα με τα δάχτυλα ή το beautyblender. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, έχεις ένα παραπάνω λόγο να τα προτιμήσεις μιας και δεν αφυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ αν έχεις λιπαρή, φρόντισε να μην κάνεις υπερβολές στην ποσότητα που θα βάλεις.

Ο ”τίμιος” συνδυασμός

Αν ο στόχος σου είναι να πετύχεις ένα look με έντονη λάμψη αλλά και χρώμα ζωντάνιας στα ζυγωματικά σου, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα ρουζ που να συνδυάζει τις ζεστές αποχρώσεις ενός bronzer για να δώσει στις ανοιχτές επιδερμίδες μια υπέροχη διακριτική ηλιοκαμένη λάμψη / ή αντίστοιχα shimmering στοιχεία που αντανακλούν το φως, κάνοντας το πρόσωπο να μοιάζει πιο λαμπερό και γοητευτικό.