ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Siren Eyes vs Doe eyes: Τα Tik Tok trends στο μακιγιάζ που θα «αλλάξουν» τα μάτια σου

Instagram/hayley_bui/

Τα κορίτσια και τα αγόρια στο Tik Tok δεν πάνε διακοπές. Ή για να το θέσω καλύτερα, κάθε μέρα, ώρα και λεπτό ολοκαίνουργια trends, κάθε λογής, ξεπετιούνται στη δημοφιλή πλατφόρμα. Κάποια απλά κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, κάποια τα θεωρούμε απλά επικίνδυνα (βλέπε sunscreen contouring) κάποια, τέλος, δεν μπορούμε να τα αγνοήσουμε (ειδικά όταν πρόκειται για το μακιγιάζ μας). Τα Siren Eyes και Doe eyes ανήκουν ξεκάθαρα σ’ αυτή, την τελευταία κατηγορία.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα Siren Eyes όπως μπορείς κάπως να καταλάβεις από το όνομά τους έχουν «καταγωγή» ελληνική. Το όνομά τους προέρχεται από τις Σειρήνες. Θαλάσσιες γυναικείες θεότητες της ελληνικής Μυθολογίας που απεικονίζονταν με ανθρώπινο γυναικείο κεφάλι και σώμα αρπακτικού πουλιού. Σύμφωνα με το μύθο, οι Σειρήνες προσέλκυαν τους ναύτες των πλοίων που πλησίαζαν κοντά τους με το σαγηνευτικό τραγούδι τους, προκαλώντας στη συνέχεια την καταστροφή τους. Κάπως αντίστοιχα, ανεπιτήδευτα σαγηνευτικό «μεταφράζεται» το μακιγιάζ ματιών.

Το βλέμμα δείχνει αβίαστα sexy και αποκτά ένα lifted «γατίσιο» εφέ τραβώντας το eyeliner κατά μήκος της εσωτερικής και της εξωτερικής γωνίας των ματιών (σαν να δημιουργείς ένα winged eyeliner με τη διαφορά πως στα siren eyes δουλεύεις με το eyeliner και στην εσωτερική γωνία των ματιών).

Την τάση έχουμε ήδη δει να την υιοθετούν σε επίσημες εμφανίσεις τους αρκετές διάσημες όπως η Zendaya, η Bella Hadid, Megan Fox κλπ. Στο Tik Tok, αν και υπάρχουν δεκάδες video-tutorials, αυτό της makeup artist Danielle Marcan έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 8 εκατομμύρια views και άπειρα σχόλια.

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω, η Danielle μας δείχνει πώς «μεταμορφώνει» το βλέμμα της, χρησιμοποιώντας ένα khol μολύβι/ μαύρο eyeliner αρχικά για να κάνει τη γραμμή του cat eye look στην εξωτερική γωνία και έπειτα, τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: στην εσωτερική γωνία, μία ακόμη γραμμή που «ανεβαίνει» στο άνω βλέφαρο κλπ. Πάτα play στο παρακάτω video:

How To: Siren Eyes

Siren Eyes vs Doe Eyes

Και πριν καλά καλά αφομοιώσουμε τα Siren Eyes, μία ακόμη τάση στο μακιγιάζ ξεπετάχτηκε στο Tik Tok, διεκδικώντας ακόμη περισσότερα views. Να σου συστήσω σε πρώτη φάση τα Doe Eyes και συνεχίζω με τη διαφορά τους.

Η βασική διαφορά των δύο τάσεων έχει να κάνει με το τελικό εφέ που θέλει να πετύχει μία γυναίκα στο βλέμμα και το μακιγιάζ της γενικότερα. Στα Siren Eyes, το βλέμμα δείχνει πιο γατίσιο και sexy, ενώ στα Doe Eyes, το ακριβώς αντίθετο, το βλέμμα ανοίγει αποκτώντας Bambi vibes. Πρακτικά, δηλαδή, στην πρώτη περίπτωση, τα μάτια αποκτούν ένα αμυγδαλωτό εφέ, ενώ, στη δεύτερη πιο στρογγυλό. Φέρε στο νου σου το μακιγιάζ των Ariana Grande, Sydney Sweeney κλπ.

Ένα από τα σημεία που κάνουν τη διαφορά είναι πως στα Doe Eyes, στην εσωτερική γωνία των ματιών εφαρμόζεις μία μικρή ποσότητα από το highlighter, ενώ η μάσκαρα απλώνεται ευθεία με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω για να δημιουργήσει το εφέ των πιο ανοιχτών ματιών.

Και για να καταλάβεις στην πράξη όλες τις διαφορές μεταξύ των δύο τάσεων, η Makeup artist, Hayley Bui, δημιούργησε ένα τέλειο video και με τις 2 μαζί! Πάτα play!