ΠΡΟΣΩΠΟ

Face Roller: 4 πολύτιμα tips για να το χρησιμοποιείς σωστά

Pexels

Τα face rollers (rollers για το πρόσωπο) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή tools στον beauty κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες σ’ όλο τον κόσμο να τα αγαπούν και να τα χρησιμοποιούν στη ρουτίνα ομορφιάς τους.

Πριν κάποιο καιρό σε αυτή εδώ τη στήλη διάβαζες τα πιο σημαντικά οφέλη του face roller στην επιδερμίδα μας. Αυτή τη φορά, κάνουμε focus στη σωστή χρήση του στην επιδερμίδα μας. Γιατί, θα πρέπει να γνωρίζεις πως το να το χρησιμοποιείς τυχαία προς όλες τις κατευθύνσεις στο πρόσωπό σου, δεν έχει τα ίδια οφέλη.

Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε τέσσερα πολύτιμα tips για να μάθεις/ να τσεκάρεις πώς το χρησιμοποιείς σωστά!

4 πολύτιμα tips για να χρησιμοποιείς σωστά το face roller

-Σε καθαρή επιδερμίδα

Ανεξάρτητα από την ιεροτελεστία ομορφιάς που ακολουθείς, πρέπει ΠΑΝΤΑ να ξεκινάς την εφαρμογή των προϊόντων και το face roller έχοντας καθαρή επιδερμίδα. Αυτό θα εμποδίσει την ενδεχόμενη εξάπλωση των βακτηρίων σ’ όλο το πρόσωπο. Πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου.

-Το τέλειο skincare match

Εκτός από τη μείωση του πρηξίματος στο πρόσωπο -ειδικότερα στην περιοχή των ματιών- την καταπράυνση της επιδερμίδα από τυχόν ερυθρότητα και την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, το face roller βοηθά τα skincare προϊόντα να απορροφώνται καλύτερα και βαθύτερα στην επιδερμίδα. Γι αυτό το λόγο, φρόντισε να κάνεις το τέλειο skincare match, συνδυάζοντας τη χρήση του με την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, ή ενός serum προσώπου ακόμη και ενός face oil ή μίας sheet mask, κάνoντας παράλληλα απαλό μασάζ.

-Οι σωστές κινήσεις

Αν κάτι πρέπει να θυμάσαι όσον αφορά τη χρήση του face roller στο πρόσωπό σου, είναι οι κινήσεις σου να έχουν φορά προς τα πάνω και προς τα έξω, δίνοντας παράλληλα, έμφαση σε κάθε περιοχή του προσώπου.

Στο μέτωπο, ξεκίνησε εφαρμόζοντας το face roller από τη μια πλευρά του μετώπου σου στην άλλη, δουλεύοντάς το με φορά προς τα πάνω aka προς τη γραμμή των μαλλιών. Στη μύτη και τα χείλη, κάνε μασάζ από την κορυφή της μύτης έως τα αυτιά και συνέχισε με το περίγραμμα των χειλιών. Στα ζυγωματικά και τα μάτια, ξεκινώντας από το εσωτερικό μάγουλο, χρησιμοποίησε πολύ απαλά το face roller δουλεύοντάς το προς τα έξω και προς τα πάνω, προς τις εξωτερικές γωνίες των ματιών και τον κρόταφο. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά. Στο πηγούνι και το λαιμό, «δούλεψε» το face roller από το κάτω μέρος του λαιμού, με φορά προς τα πάνω φτάνοντας μέχρι τη γραμμή του πηγουνιού. Στη συνέχεια, από το πηγούνι συνέχισε με φορά προς τα πάνω και προς τα έξω έως το αυτί. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

-Αφιέρωσε λίγο extra χρόνο

5 έως 10 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να «γυμνάσεις» το πρόσωπό σου.

Tip: Κατά τη χρήση του, μπορείς να επαναλάβεις την κάθε «άσκηση»από 3 έως 5 φορές στην ίδια περιοχή.