ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Eva Longoria: Ποια είναι η γυναίκα- στήριγμά της και πώς το «Γιατί σου αξίζει» της L’Oréal Paris μάς εμπνέει

Για την Eva Longoria, το «Γιατί σου αξίζει»- το ιστορικό motto της L’Oreal Paris- σημαίνει πολλά περισσότερα από το «αγοράστε τα προϊόντα μας». Είναι μια πρόσκληση για έμπνευση. Εξάλλου, όπως αναφέρει η ίδια το να είναι ambassador «μιας εταιρείας που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια της εμβληματικής υπογραφής «Γιατί σου αξίζει» είναι μια εορταστική στιγμή και θα πρέπει να επικροτηθεί ευρέως, γιατί αυτό που έχει πετύχει η LOreal Paris για την ενδυνάμωση των γυναικών είναι πραγματικά αξιοσημείωτο». 

Με αφορμή λοιπόν, ακριβώς αυτό το γεγονός, εδώ στο LadyLike, εξασφαλίσαμε αποκλειστικά μία συνέντευξη της ηθοποιού, η οποία μίλησε για όλα: Από το τι σημαίνει για εκείνη η υπογραφή “Γιατί σου αξίζει”, την πιο αγαπημένη της ανάμνηση από την συνεργασία με τη LOréal Paris, τη γυναίκα που την έχει υποστηρίξει περισσότερο στη ζωή της και τα γυναικεία πρότυπα έως το μήνυμα που στέλνει στις νεότερες γενιές των γυναικών σήμερα αλλά και τα κοινωνικά θέματα για τα οποία μάχεσαι ως ακτιβίστρια; Διάβασε παρακάτω τη συνέντευξη της Eva Longoria.

Τι σημαίνει για εσένα η υπογραφή “Γιατί σου αξίζει”;

Δεν ξέρω άλλη εταιρεία που να έχει μία τόσο ισχυρή υπογραφή όπως το «Γιατί σου αξίζει». Σημαίνει πολλά περισσότερα από το «αγοράστε τα προϊόντα μας». Πραγματικά. Ξέρετε, θυμάμαι την πρώτη φορά που το είπα, έβαλα τα κλάματα στο σετ γιατί μεγάλωσα με αυτή τη φράση ενδυνάμωσης που σήμαινε πολλά περισσότερα από προϊόντα ομορφιάς. Για εμένα, αυτή η υπογραφή σημαίνει «Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, βεβαιώσου ότι εκτιμάς τον εαυτό σου, βεβαιώσου ότι αναγνωρίζεις την αξία σου». Πολύ πέρα από το μακιγιάζ ή το hairstyling με συγκίνησε ως γυναίκα και ως άτομο. «Σιγουρεύσου ότι καταλαβαίνεις την αξία σου σε ότι κι αν κάνεις, σχέση, εργασία, οικογένεια, ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, για εμένα κρύβει τόση δύναμη μέσα του, που όλοι πρέπει να το πούμε στον εαυτό μας, και αυτό μας καλεί να κάνουμε η LOreal Paris. Μας λέει «πρέπει να το πείτε, πρέπει να το δηλώσετε» κι αυτό αλήθεια σημαίνει για εμένα τόσα πολλά.

Πώς μπορεί να εμπνεύσει τις γυναίκες το “Γιατί σου αξίζει” της L’Oréal Paris;

Το «Γιατί σου αξίζει» είναι μια πρόσκληση για έμπνευση, ένα ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε γυναίκα να αξιολογήσει τα πάντα στη ζωή της και να βεβαιωθεί ότι εκτιμά τον εαυτό της όπως ακριβώς της αξίζει. Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να λένε στον εαυτό τους «μου αξίζει» και η μία στην άλλη «γιατί σου αξίζει». Το μήνυμα αυτό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να αλλάξει την αμφιβολία κάποιου για τον εαυτό του, για το τι κάνει, για το πού βρίσκεται. Αυτό η σύντομη υπογραφή έχει τόση δύναμη.

Είσαι εκπρόσωπος μιας μάρκας που γιορτάζει την γυναικεία ενδυνάμωση για 50 χρόνια, πώς νιώθεις;

Είμαι τόσο περήφανη που είμαι εκπρόσωπος αυτής της μάρκας. Νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός ότι συνεργάζομαι με την L’Oréal Paris για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται στα αλήθεια για μια εταιρεία που κάνει τις γυναίκες να αναγνωρίζουν την αξία τους με κάθε τρόπο. Επιπλέον, η L’Oréal Paris υποστηρίζει εμένα αλλά και τις φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές δράσεις στις οποίες συμμετέχω, ενώ οι περισσότερες εταιρείες στη θέση της θα απέφευγαν να έχουν αντίστοιχους πρεσβευτές. Αν παρατηρήσετε τους εκπροσώπους της L’Oréal Paris, όλοι μας είμαστε αληθινοί ακτιβιστές ή φιλάνθρωποι και η μάρκα είναι πάντα εκεί για εμάς, να πει ναι, να μας υποστηρίξει και να μας βοηθήσει να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους μας. Για μένα, το να είμαι ambassador μιας εταιρείας που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια της εμβληματικής υπογραφής «Γιατί σου αξίζει» είναι μια εορταστική στιγμή και θα πρέπει να επικροτηθεί ευρέως, γιατί αυτό που έχει πετύχει η LOreal Paris για την ενδυνάμωση των γυναικών είναι πραγματικά αξιοσημείωτο. Ξέρετε, είναι επίκαιρο όλοι να ασχολούνται σήμερα με την ενδυνάμωση των γυναικών, παρόλα αυτά πριν από πενήντα χρόνια, κανείς δεν το έκανε. Οπότε, για τη L’Oréal Paris το να γιορτάζει τα πενήντα χρόνια αυτής της υπογραφής είναι σπουδαίο γεγονός και σημαίνει πολλά.

Πώς η ομορφιά έχει βοηθήσει τις γυναίκες στη ζωή τους;

Η ομορφιά έχει έναν τρόπο να μεταμορφώνει και τον τρόπο που αισθανόμαστε, όχι μόνο το πως δείχνουμε. Δεν ξέρω αν κάποιος δοκίμασε ποτέ μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά του, αλλά νιώθεις πραγματικά άλλος άνθρωπος, αντίστοιχα και όταν φοράς το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν… Υπάρχει μια δύναμη στο μακιγιάζ, στα μαλλιά και στη περιποίηση της επιδερμίδας, που προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη μικρή ανάταση που χρειάζεται. Φυσικά, δεν υπονοώ ότι χρειάζεστε μακιγιάζ για να αισθανθείτε αυτοπεποίθηση, παρόλα αυτά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη για να ξεκινήσει τέλεια η ημέρα, ή να βάψετε τα μαλλιά σας κόκκινα, απλά επειδή δεν το είχατε τολμήσει ποτέ μέχρι και σήμερα. Αυτά είναι τολμηρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας και τα οποία μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη διάθεσή σας, τη στάση σας, ακόμα και την οπτική σας για την ίδια τη ζωή. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη των προϊόντων ομορφιάς.

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στις νεότερες γενιές των γυναικών σήμερα;

Είναι τόσο κλισέ, αλλά «Μπορείτε να πετύχετε τα πάντα». «Να είστε απλά υπέροχες», αυτό είναι το μήνυμά μου. Μερικές φορές οι γυναίκες το μόνο που χρειάζονται είναι άδεια για να κάνουν κάτι: «Πρέπει; Μπορώ; Να το κάνω; Θα μπορούσα;». «Ναι, μπορείτε και θα το κάνετε». Θα έλεγα, απλά κάντε το. Ό, τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, να το προσπαθήσετε γιατί όλα είναι δυνατά.

Ποια είναι η πιο αγαπημένη σου ανάμνηση από την συνεργασία με τη LOréal Paris;

Έχω τόσες πολλές υπέροχες αναμνήσεις! Μία από τις καλύτερες αναμνήσεις είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να πω, «Γιατί μου αξίζει». Θυμάμαι ότι ήμουν με την Heather Locklear στο Λος Άντζελες, πριν από 16 χρόνια. Ήταν η πρώτη μου διαφήμιση και η Heather ήταν το πρόσωπο της Excellence. Ήταν τόσο ευγενική, έκλαιγα και μου είπε: «είναι μεγάλη υπόθεση να είσαι εδώ και να καλείσαι να το πεις αυτό, να εκπροσωπείς τις γυναίκες». Αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή για μένα, γιατί ένιωσα σαν να μου παρέδιδε τη σκυτάλη. Μια ακόμα αγαπημένη μου στιγμή είναι να βλέπω τους νέους εκπροσώπους να ξεκινούν. Λατρεύω να τους ακούω να λένε αυτό το μήνυμα και να παρατηρώ πόσο τους επηρεάζει.

Θυμάσαι ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση για την LOréal Paris;

Ήμουν μικρή και η μητέρα μου χρησιμοποιούσε πάντα το κραγιόν Color Riche. Θυμάμαι ότι το έπαιρνα και δοκίμαζα να βαφτώ, στα μάγουλά μου και μετά στα μάτια μου. Μου άρεσε πολύ αυτό το κραγιόν λόγω της μυρωδιάς του. Η μαμά μου φορούσε κόκκινο κραγιόν κάθε μέρα. Σε όλη της τη ζωή φορούσε πάντα κόκκινο κραγιόν, γι ‘αυτό το μακιγιάζ αποτελεί για εμένα αυτή την αίσθηση πολυτέλειας. Θυμάμαι ότι η μαμά μου ήταν διατεθειμένη να ξοδέψει λίγα περισσότερα χρήματα για να αγοράσει το Color Riche, αντί να αγοράσει ένα άλλο κραγιόν, γιατί ένιωθε ότι της αξίζει. Θυμάμαι επίσης να βάφω τα μαλλιά της μαμάς μου κόκκινα. Ήθελε να βάφει τα μαλλιά της μόνο με προϊόντα L’Oréal Paris. Μάλλον η μαμά μου ήταν πολύ πολύ L’Oréal Paris!

Ποια γυναίκα σ’ έχει υποστηρίξει περισσότερο στη ζωή σου; Ποιο είναι το γυναικείο πρότυπο σου;

Η μαμά μου και οι αδερφές μου. Ποτέ δεν χρειάστηκε να ψάξω μακριά για πρότυπα. Δεν είχα ποτέ ως πρότυπό μου κάποια διασημότητα. Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου ήταν ανεξάρτητες και μορφωμένες. Όλα τα πρότυπα στη ζωή μου προέρχονταν από την οικογένεια μου.

Ποια είναι τα κοινωνικά θέματα για τα οποία μάχεσαι ως ακτιβίστρια;

Είναι τόσα πολλά. Το Ίδρυμα Eva Longoria είναι το βασικό μου φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει Λατίνες γυναίκες, βοηθώντας τες να ζήσουν τη ζωή τους στο μέγιστο, προσφέροντάς τους εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά προγράμματα. Εδώ και χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δημογραφικές ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε το μελλοντικό εργατικό δυναμικό. Έτσι, για μένα πρέπει να προετοιμάσουμε αυτό το εργατικό δυναμικό για την επιτυχία της κοινότητας των Λατίνων. Και η επιτυχία της Αμερικής εξαρτάται επίσης από την κοινότητα των Λατίνων.