ΠΡΟΣΩΠΟ

Ενυδατική κρέμα: Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά στη skincare ρουτίνα σου

Pexels

Ενώ γνωρίζουμε πως η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς σας, ιδιαίτερα τώρα, το χειμώνα, που η επιδερμίδα μας είναι πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση, υπάρχουν μερικά εύκολα και ανέξοδα tips που αρκούν για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της όταν την εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Αυτή είναι η κίνηση με την ενυδατική κρέμα που θα κάνει τη διαφορά στο δέρμα σου.

Η κίνηση που θα κάνει τη διαφορά με την ενυδατική κρέμα

Όσο σημαντικό είναι να εφαρμόζεις την ενυδατική κρέμα σε καθαρή επιδερμίδα (μετά τον καθαρισμό) άλλο τόσο είναι να την απλώνεις σε νωπή/ βρεγμένη επιδερμίδα. Μόλις τελειώσεις τον καθαρισμό, στέγνωσε ταμποναριστά την επιδερμίδα σου (ίσα ίσα για να απορροφηθεί το πολύ νερό) χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Στη συνέχεια, άπλωσε το serum και την ενυδατική σου κρέμα, εφαρμόζοντάς τα στην ουσία ενώ ακόμη η επιδερμίδα σου είναι νωπή.

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει να διασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση, κλειδώνοντας την υγρασία στην επιδερμίδα σου.

Επίσης, καλό είναι να κάνουμε ανοδικές κινήσεις, εφαρμόζοντας την ενυδατική από τη βάση του λαιμού και συνεχίζοντας προς τα πάνω.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με την ενυδατική κρέμα σώματος. Μόλις βγεις από το ντους, στέγνωσε ταμποναριστά το σώμα σου και εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα σώματος ενώ η επιδερμίδα σου είναι ακόμη νωπή. Αν θέλεις να δώσεις μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης, δεν έχεις παρά να απλώσεις λίγη ποσότητα από ένα έλαιο σώματος πρώτα και έπειτα την κρέμα σώματος.

Extra Tip: Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και τα πόδια σου, που η επιδερμίδα τείνει να γίνεται πιο ξηρή και τραχύτερη σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα σου.

Extra Tip #2: Μην ξεχνάς να κάνεις τακτική απολέπιση με ένα scrub ή peeling που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, βοηθώντας στη βαθύτερη απορρόφηση των προϊόντων που ακολουθούν.