ΠΡΟΣΩΠΟ

Ενυδατική κρέμα: 3 λάθη που θα μπορούσες να αποφύγεις όταν τη χρησιμοποιείς

Pexels

Δεν χρειάζεται ενδεχομένως ειδικό manual για την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι βάλει τη σωστή ποσότητα στα χέρια του και να την απλώσει στην επιδερμίδα του.

 

 

Κι ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται/ να φαίνεται ως το απλούστερο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός, τα λάθη που γίνονται με την ενυδατική κρέμα χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε είναι πραγματικά πολλά. Τρία από αυτά θα βρεις παρακάτω.

-Μία φορά την εβδομάδα δεν αρκεί

Μπορεί να σου ακούγεται προφανές, αλλά η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως και το να είσαι τακτική στα steps της skincare ρουτίνας σου είναι το βασικότερο αν θέλεις να έχεις ένα happy skin! Οι εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα μας είναι καθημερινές και κάπως έτσι καταλαβαίνεις πως το να απλώνεις την ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σου μία φορά την εβδομάδα δεν αρκεί!

-Απλώνεις την ενυδατική κρέμα μόνο στο πρόσωπό σου

Κι ενώ στο άκουσμα αυτής της πρότασης θεωρητικά μπορεί να μην εντοπίζεις κανένα λάθος, θα πρέπει να σου θυμίσω πως επιδερμίδα δεν έχουμε μόνο στο πρόσωπο ή μέχρι το πηγούνι. Πριν περάσεις στην ενυδάτωση του σώματός σου, κάνε focus στο λαιμό και στην περιοχή ψηλά στο ντεκολτέ, όπου θα πρέπει να εφαρμόζεις κι εκεί την ενυδατική σου, αλλά και το αντηλιακό σου στην συνέχεια, με ανοδικές κινήσεις. Αν βέβαια, ζητάς πιο «εξειδικευμένη» φροντίδα, υπάρχουν κρέμες ειδικά σχεδιασμένες γι αυτές τις περιοχές.

-Δεν επιλέγεις τη σωστή (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου)

Από εποχή σε εποχή, αλλά και όσο μεγαλώνουμε, οι ανάγκες μας – και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας, εν προκειμένω, αλλάζουν. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιούμε οι περισσότερες, είναι πως η ενυδάτωση είναι ένας βασικός παράγοντας ώστε η επιδερμίδα μας να παραμένει υγιής, λαμπερή και νεανική. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι αφενός να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της, αφετέρου, να επιλέγουμε το είδος/ τη φόρμουλα της ενυδατικής κρέμας που μας ταιριάζει περισσότερο. Για παράδειγμα τον χειμώνα με πιο πλούσια υφή για να προλάβουμε την αφυδάτωση, το καλοκαίρι με πιο ανάλαφρη- gel υφή, με αντιγηραντικά συστατικά, με βιταμίνη C για περισσότερη λάμψη, αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα με πιο ματ αποτέλεσμα κλπ.