ΜΑΛΛΙΑ

4 εύκολοι τρόποι να δώσεις περισσότερο όγκο στις ρίζες των μαλλιών σου

Imaxtree Imaxtree

Ειδικά, αν έχεις λεπτά ή άτονα μαλλιά, ο «περισσότερος όγκος στις ρίζες των μαλλιών» είναι μέσα στη λίστα με τα #hairgoals που κάποια στιγμή στη ζωή σου θέλεις και εσύ να πετύχεις.

 

 

 

Ένα πρώτο, εύκολο tip, όπως τονίζουν αρκετοί hairstylists είναι να αποφύγουμε να αγγίζουμε τα μαλλιά μας με τα δάχτυλά μας, καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κι αυτό γιατί, βακτήρια και λιπαρότητα μεταφέρονται από τα δάχτυλα στις τρίχες των μαλλιών σου, με αποτέλεσμα να τα αισθάνεσαι αμέσως πιο βαριά και λαδωμένα, χάνοντας τον όγκο τους. Παρακάτω ακολουθούν 4 εύκολοι τρόποι να δώσεις περισσότερο όγκο στις ρίζες των μαλλιών σου.

Η σειρά (το σαμπουάν, το conditioner και η μάσκα που θα επιλέξεις για τα μαλλιά σου)

Ψάξε στα ράφια των καταστημάτων ή online γι αυτή τη σειρά, που θα δώσει φυσικό όγκο στα μαλλιά σου, ήδη από το λούσιμο. Χάρη στην ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλά τους, πλούσια σε βιταμίνες, το σαμπουάν και το conditioner θα προσφέρουν ήπιο καθαρισμό, αφήνοντας στο τέλος, τα μαλλιά υγιή και δυνατά, με ανάλαφρο όγκο.

Η ώρα των ειδικών: Volumizing Hair Mist/ Spray

Το πώς προετοιμάζουμε τα μαλλιά μας πριν το hairstyling είναι το κλειδί για να ανασηκώσουμε και να δώσουμε περισσότερο όγκο στις ρίζες των μαλλιών μας. Πριν ξεκινήσουμε να τα στεγνώνουμε με το πιστολάκι ή χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε εργαλείο θερμότητας, πολλοί hairstylists προτείνουν να ψεκάσουμε σε νωπά μαλλιά ένα Volumizing Hair Mist aka ένα spray προκειμένου να τους δώσουμε extra κίνηση, όγκο, υπέροχη υφή και άρωμα. Αρκεί να αναποδογυρίσουμε το κεφάλι μας, να ψεκάσουμε και να δουλέψουμε χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας.

Η  κίνηση-ματ με το πιστολάκι όταν τα στεγνώνεις

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί hairstylists, ο φυσικός όγκος στα λεπτά μαλλιά κρύβεται στον τρόπο που τα στεγνώνουμε. Στεγνώνουμε τα μαλλιά μας ανάποδα,  ανασηκώνοντας τούφα-τούφα με μια στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα. Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μία χοντρή βούρτσα. Σε αυτό το σημείο βέβαια, προσέχουμε α) να μην «κολλάμε» το πιστολάκι πάνω στις ρίζες των μαλλιών μας και β) να μην τα τραβάμε βίαια.

 

Το σωστό hair tool στα σωστά χέρια

Εκτός από το πιστολάκι και τη σωστή τεχνική στο στέγνωμα που μπορεί να κάνει τα λεπτά μαλλιά να αποκτήσουν σώμα από τις ρίζες, για ένα αποτέλεσμα με όγκο που διαρκεί, υπάρχουν μερικά hair tools (εργαλεία hairstyling) που έχουν δημιουργηθεί γι αυτό ακριβώς το σκοπό, όπως η πρώτη βούρτσα για όγκο της ghd,  ghd rise™ που μπορεί να δημιουργήσει δύο φορές περισσότερο όγκο από τις ρίζες ως τις άκρες για όλη την ημέρα. Χάρη στον συνδυασμό της αποκλειστικής τεχνολογίας ultra-zone και τα δόντια από νάιλον, επιτρέπει την εύκολη δημιουργία hair look και αξιοζήλευτο όγκο από τις ρίζες ως τις άκρες, ανεξάρτητα από το είδος ή το μήκος των μαλλιών σου. Οι προηγμένοι αισθητήρες infinity στο στέλεχος εξασφαλίζουν τη διατήρηση της σταθερής ιδανικής θερμοκρασίας των 185°C σε όλη τη διάρκεια του styling.