ΜΑΛΛΙΑ

Curtain Bangs: 3 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν δοκιμάσεις το It κούρεμα της σεζόν

sabinasocol/ Instagram/

Τις ζητάς ως «curtain bangs». Είναι ένα από τα πιο hot trends των τελευταίων χρόνων στα μαλλιά και στην ουσία πρόκειται για μακριές, βαθιές αφέλειες, που θυμίζουν τις εμβληματικές μακριές αφέλειές της Brigitte Bardot. Xωρίζονται στο κέντρο, ενώ στα πλάγια πλαισιώνουν όμορφα το πρόσωπο καταλήγοντας τμηματικά.

Κι αν χτένισμα της Brigitte Bardot και πιο συγκεκριμένα οι εμβληματικές μακριές αφέλειές της (curtain bangs) είναι ξεκάθαρα μέσα στα #hairgoals σου, τότε αυτά είναι 3 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν τις δοκιμάσεις στα μαλλιά σου.

3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις με τις curtain bangs:

-Ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου και τύπους μαλλιών

Οι curtain bangs ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου και κάθε τύπο μαλλιών, δημιουργώντας ένα διαφορετικό στιλ- χαρακτήρα κάθε φορά, που προσαρμόζεται στην κάθε γυναίκα. Μπορούν να ανανεώσουν το hair look μιας γυναίκας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξεις όλο σου το κούρεμα ή να κόψεις αρκετό μήκος από τα μαλλιά σου. Δεν είναι καθόλου δεσμευτικές, ενώ ταιριάζουν καλύτερα στα μακριά ή μεσαία μήκη μαλλιών.

-Μπορούν να αναδείξουν όμορφα τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Οι μακριές αφέλειες μπορούν να πλαισιώσουν όμορφα το πρόσωπο, κάνοντας ακόμη και τα πιο μακριά πρόσωπα να δείχνουν πιο ωοειδή. Σε αντίθεση με τις πιο κοντές αφέλειες, που επικεντρώνονται περισσότερο στο πάνω μέρος του προσώπου, το μέτωπο.

-Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις ώρα στο καθημερινό styling τους

Είναι το κούρεμα, το σχήμα, η υφή που διατηρούν το στυλ τους ανέπαφο χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσεις άπειρες ώρες με το πιστολάκι μπροστά από τον καθρέφτη. Κάθε 5-6 εβδομάδες καλό είναι να ανανεώνεις και να τριμάρεις τις αφέλειές σου με τη βοήθεια του κομμωτή σου. Καλό είναι από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κόψεις curtain bangs, να εμπιστευτείς ένα συγκεκριμένο κομμωτή για να έχει συνέπεια το look σου.