ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Concealer: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το απλώνεις στο μακιγιάζ σου;

Imaxtree

Μαζί με τη μάσκαρα, το concealer συγκαταλέγεται μέσα στα «μαγικά ραβδιά» του νεσεσέρ μας. Καμουφλάρει και καλύπτει τα όποια σημάδια κούρασης (και όχι μόνο), τα σπυράκια, τις δυσχρωμίες, τους μαύρους κύκλους, κάνοντας το βλέμμα πιο φωτεινό.

Εκτός όμως από την επιλογή της ιδανικής απόχρωσης και της φόρμουλας για το μακιγιάζ σου, ο τρόπος που θα το απλώσεις στο πρόσωπό σου, μετράει. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάζεις concealer;

Ταμποναριστά με τα δάχτυλά σου, με πινέλο ή με το beauty blender: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απλώνεις το concealer στα μάτια σου;

Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να βάλεις το concealer στα μάτια σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πινέλο, τα δάχτυλά σου ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ όπως το beauty blender. Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και με βάση το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις στην επιδερμίδα σου, τις ανάγκες σου (πιο natural, με μεγαλύτερη διάρκεια κλπ), αλλά και το τί βολεύεσαι στο μακιγιάζ σου, επιλέγεις την ιδανική για εσένα.

Οι περισσότεροι makeup artists συμφωνούν πως το «σωστό» πινέλο μακιγιάζ στα χέρια σου, δηλαδή πινέλο για το concealer, μπορεί να αλλάξει πραγματικά το παιχνίδι στην εφαρμογή του – ειδικά κάτω από τα μάτια σου. Απλώνεται πιο γρήγορα και εύκολα, προσθέτοντας παράλληλα, ακριβώς την ποσότητα προϊόντος που χρειάζεσαι.

Δεν είναι λίγοι βέβαια εκείνοι, που, αφού απλώσουν μία μικρή ποσότητα concealer στην επιδερμίδα και τη σβήσουν ελαφρά με το πινέλο, μετά χρησιμοποιούν τα δάχτυλά τους (κυρίως τον παράμεσο) κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις προκειμένου να κάνουν καλό blending και να εξασφαλίσουν ένα λείο και απαλό φινίρισμα. Η ζεστασιά που «προσφέρουν» τα δάχτυλα βοηθάει κατά κάποιο τρόπο στο να «λιώσει» το μακιγιάζ και να γίνει ένα με την επιδερμίδα. Ιδανικό δηλαδή, αν θέλεις ένα πιο natural look.

Αν τώρα θέλεις  το concealer σου να παραμείνει σταθερό όλη μέρα και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό beauty blender, πιέζοντας κατά κάποιο τρόπο ελαφρά το concealer, ώστε να γίνει ένα με το δέρμα σου. Στο τέλος, μην ξεχάσεις να σετάρεις το μακιγιάζ (και το concealer) με μία πούδρα.