ΜΑΛΛΙΑ

Baby Hair: 8 εντυπωσιακοί τρόποι να χτενίσεις τις φύτρες στα μαλλιά σου

Instagram/emilychengmakeup/

Είχες σκεφτεί ποτέ πως οι φύτρες (aka baby hair) μπορεί να είναι αυτή η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στο καλοκαιρινό χτένισμά σου; Κι αν η παραπάνω πρόταση σου ακούγεται τουλάχιστον αντιφατική και αναρωτιέσαι πώς οι φύτρες μπορούν να γίνουν η ευχάριστη έκπληξη στα μαλλιά σου, δεν έχεις παρά να δεις τα παρακάτω hair looks.

 

 

Γιατί την ακρίβεια, το στιλιζάρισμα στις φύτρες δεν είναι μία καινούργια ιδέα στο beauty κόσμο. Στην πραγματικότητα, αποτελεί κομμάτι της Black culture εδώ και δεκαετίες (afro hair), ενώ τα τελευταία χρόνια, με την άνοδο της τάσης του individuality που συνδέθηκε άμεσα και με αυτή των natural hair, έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο mainstream, παίρνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πλέον ολοένα και περισσότερα κορίτσια, αλλά και πολλές celebrities όπως η Yara Shahidi, η Beyoncé, η Rihanna, κάνουν focus σ’ αυτό το σημείο των μαλλιών τους, δημιουργώντας πραγματικά εντυπωσιακά, edgy χτενίσματα με τις φύτρες τους να πρωταγωνιστούν σε διάφορα slicked σχέδια.

Η δυσκολία σε κάθε περίπτωση παραμένει η ίδια: Οι φύτρες είναι πολύ πιο λεπτές και πιο κοντές από τα υπόλοιπα μαλλιά και ως εκ τούτου, είναι πολύ δύσκολο να τιθασευτούν και να φορμαριστούν. Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι αδύνατο! Στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι α) να ξέρεις πώς να δουλέψεις σωστά τις φύτρες σου και β) να έχεις τα σωστά σύνεργα (aka προϊόντα και εργαλεία).

Στα εργαλεία σημείωσε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την άκρη από μία χτένα λισουάρ (ή παρόμοια), μία παλιά οδοντόβουρτσα ή ακόμη και το καθαρό βουρτσάκι από μία μάσκαρα, ενώ στα προϊόντα- σύμφωνα με πολλούς κομμωτές- προτίμησε αυτά με βάση το κερί μέλισσας που προσφέρουν πιο δυνατό κράτημα στις φύτρες.

Σε γενικές γραμμές βέβαια, όσο λιγότερα μαλλιά/ φύτρες χρησιμοποιείς, τόσο πιο όμορφα και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια θα δείχνει το αποτέλεσμα.

Μπορείς να συνδυάσεις ένα εντυπωσιακό look στις φύτρες σου με ένα messy bun ή ένα wavy, half up-half down, ακόμη και ένα ψηλό ponytail χτένισμα, όπως θα δεις παρακάτω, δημιουργώντας πραγματικά έργα τέχνης στο κεφάλι σου. Τι λες;

8 εντυπωσιακά χτενίσματα με τις φύτρες στα μαλλιά σου να πρωταγωνιστούν