ΜΑΛΛΙΑ

Από τα 70s με αγάπη. 9 hairstyles για να δοκιμάσεις

instagram.com/leiasfez/

Πάντα θα ήθελα να ζήσω σε μια άλλη δεκαετία και αυτή των 70s μου φαίνεται ιδανική. David Bowie, flared jeans, oversized γυαλιά, πολύχρωμα ρούχα, disco nights, πλατφόρμες, απελευθέρωση.

Τα 70s και η αισθητική τους συνεχίζουν να έχουν επιρροή τόσο στη μόδα, όσο και στα beauty trends. Ενδεικτικά θα αναφέρω cat suits, wafty bangs και το iconic shag της Farrah Fawcett. Κράτα τα δύο τελευταία γιατί σε αυτό το άρθρο έχουμε να σου προτείνουμε τα πιο ωραία χτενίσματα και κουρέματα βγαλμένα από την πιο απελευθερωμένη δεκαετία.

Από τα 70s με αγάπη. 9 hairstyles για να δοκιμάσεις

Μακριά μαλλιά με αφέλειες

Όσο πιο μακρύ διατηρείς το μήκος των μαλλιών σου τόσο το καλύτερο. Αν τα συνδυάσεις και με αφέλειες τότε έχεις πετύχει ένα so 70s αποτέλεσμα.

Bouncy curls όπως η Zendaya

Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σγουρά τότε προτείνουμε να υιοθετήσεις ένα τέτοιο χτένισμα. Παρακάτω, η Zendaya είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Shag με wafty bangs

Μια κατηγορία που εμπνέεται από την Farrah Fawcett. Οι wafty bangs χωρίζονται στη μέση, είναι πιο πλούσιες, έχουν όγκο και συνδυάζονται τέλεια με ένα shag. Ή αλλιώς η ρετρό εκδοχή των αγαπημένων curtain bangs.

Babushka scarf trend

To babushka scarf trend είναι ένας τέλειος τρόπος για να σώσεις τα μαλλιά σου από μία bad hair day. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα εντυπωσιακό μαντήλι.

hairstyles Melodie Jeng/Getty Images/Ideal Image

Pixie

To pixie cut δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τα hairstyles των 70s. Cool τότε, cool και τώρα. Αξίζει να το δοκιμάσεις.

Ατημέλητα με χωρίστρα στη μέση

Τα 70s δεν είχαν μόνο glam. Υπήρχε και το ατημέλητο (σαν να σηκώθηκα μόλις από το κρεβάτι) χτένισμα που τόσο λατρεύουμε. Η Kate Moss το έχει πετύχει απόλυτα.

hairstyles ⓒ 2022 Charles Sykes/Invision/AP IMAGES

Sleek

Με χωρίστρα στη μέση και τελείως ίσια. Ένα edgy, διαχρονικό και απλό κούρεμα που ταιριάζει σε όλες.

Hairstyles κατευθείαν από τα 70s

Mini braids

Δεν υπάρχει πιο εύκολο χτένισμα από τα mini braids. Θα τα ευχαριστηθείς όποιο και αν είναι το μήκος των μαλλιών σου.

Afro

Δεν μπορούμε να μιλάμε για 70s κουρέματα αν μέσα στη λίστα δεν υπάρχεı το iconic look της Diana Ross. Αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά σγουρά, αξίζει να το δοκιμάσεις.