ΠΡΟΣΩΠΟ

Αντιοξειδωτικά: 3 οφέλη τους στην επιδερμίδα μας και 3 αντιοξειδωτικοί οροί για να διαλέξεις

Unsplash

Καθημερινά, η επιδερμίδα μας δέχεται δεκάδες «επιθέσεις» που την κάνουν να δείχνει πιο γερασμένη. Τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που αφενός προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν την επιδερμίδα, αφετέρου συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των δυσχρωμιών, μιας και έχουν πλήρη αντιγηραντική δράση.

Γιατί χρειάζεσαι όμως έναν αντιοξειδωτικό ορό; Ποια  δύναμη έχουν τα αντιοξειδωτικά; Πώς ακριβώς δρουν και από ποιους «εχθρούς» προστατεύουν την επιδερμίδα μας;

Τα αντιοξειδωτικά- και πιο συγκεκριμένα ο σωστός συνδυασμός τους-  είναι αυτός που στην ουσία που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τις εξωτερικές επιθέσεις, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από:

-Την υπεριώδη ακτινοβολία

Η UVA ακτινοβολία δημιουργεί ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν δυσχρωμίες και καταστρέφουν το στηρικτικό ιστό της επιδερμίδας. Η UVB ακτινοβολία προκαλεί άμεση βλάβη στο δέρμα µέσω του ηλιακού εγκαύματος.

-Την τρύπα του όζοντος, το καυσαέριο και τη σκόνη

Το τροποσφαιρικό ή “κακό” όζον, δημιουργείται όταν το ηλιακό φως αντιδρά µε χηµικές ουσίες από καυσαέρια αυτοκινήτων και βιοµηχανικούς ρύπους, το καυσαέριο από τα αυτοκίνητα και η σκόνη δημιουργούν ελεύθερες ρίζες  που προκαλούν οξειδωτικό στρες- γεγονός που μεταφράζεται μεταξύ άλλων σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες κλπ.

-Τις «κακές συνήθειες»

Το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η μη ισορροπημένη διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ οδηγούν σε σταδιακή απώλεια λάμψης, πυκνότητας και χαλάρωση στην επιδερμίδα.

Οι ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται από το συνδυασμό της ηλιακής ακτινοβολίας και της ρύπανσης, αποτελούν μία συνεχή απειλή για την υγεία της επιδερμίδας µας. Με λίγα λόγια, ένας αντιοξειδωτικός ορός προσώπου µε Βιταμίνη C παρέχει προστασία από τις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιμα σημάδια γήρανσης και προάγει τη φυσική επιδιόρθωση του δέρματος το βράδυ. Βελτιώνει την όψη λεπτών γραµµών και ρυτίδων, μειώνει την απώλεια σφριγηλότητας, τις δυσχρωμίες και φωτίζει τον τόνο της επιδερμίδας.

Με αφορμή λοιπόν, το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου αντιοξειδωτικού ορού, SILYMARIN CF, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος, σου παρουσιάζουμε 3 αντιοξειδωτικούς ορούς για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας. Τι λες;

Αν έχεις κανονικό ή ξηρό δέρµα

30ml7.jpg
SEPHORA.GR

The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης 3% + φερουλικού οξέος 3% προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Η ρεσβερατρόλη που εμπεριέχεται σε αυτή τη σύνθεση προέρχεται 100% από ιαπωνικό πολυκόμπι (Knotweed). Το φερουλικό οξύ είναι μια ισχυρή φυτοχημική αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται φυσικά στα φυτικά κύτταρα. Αυτή η σύνθεση δεν περιέχει νερό, έλαια, σιλικόνη και αλκοόλη μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα περιποίησης για την ενίσχυση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα

030866newok.jpg
PHARM24.GR

Avene A-Oxitive Antioxidant Defence Serum

Ελαφρύς, απαλός και ελαφρώς αρωματισμένος, χωρίς κολλώδη υφή, αυτός ο ορός αντι-οξειδωτικής προστασίας βοηθά το δέρμα να αμυνθεί ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες. Το Σύμπλεγμα αντι-οξειδωτικής προστασίας [Προ-βιταμίνες C & E] προστατεύει από το καθημερινό περιβαλλοντικό οξειδωτικό στρες και τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένος με GP4G, μία πηγή κυτταρικής ενέργειας που διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του δέρματος. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και καταπράυνση χάρη στο Ιαματικό Νερό της Avène.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Αν έχεις λιπαρή/ ακνεϊκή επιδερμίδα με ατέλειες

3337875746267_closed.jpg
TOFARMAKEIOMOU.GR

Skinceuticals Silymarin CF

Ο νέος αντιοξειδωτικός ορός της SkinCeuticals ακούει στο όνομα SILYMARIN CF και είναι ειδικά σχεδιασμένος για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος. Μετά από 6 χρόνια έρευνας, δημιουργήθηκε για 1η φορά ένας αντιοξειδωτικός ορός βιταμίνης C, που παρέχει προηγμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις στο λιπαρό δέρμα µε τάση ακμής και ταυτόχρονα µμειώνει τη λιπαρότητα, λειαίνει την υφή του δέρατος, και βελτιώνει λεπτές γραµµές και ρυτίδες. Εκτός από βιταμίνη C, είναι εμπλουτισμένος με Σιλυµαρίνη και Φερουλικό οξύ, ενώ παράλληλα, περιέχει επίσης 0,5% σαλικυλικό οξύ, το οποίο µμειώνει τις υπάρχουσες βλάβες τις ακμής και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης νέων ατελειών.
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ