ΜΑΛΛΙΑ

Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην παραλία με τα μαλλιά σου

Unsplash

Το καλοκαίρι δεν είναι σίγουρα η αγαπημένη εποχή των μαλλιών μας, μιας και ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Είναι ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το αεράκι, η υγρασία, το χλώριο της πισίνας, που ξεθωριάζουν το χρώμα τους και τα αφυδατώνουν, κάνοντάς τα παράλληλα πιο θαμπά και εύθραυστα.

 

 

 

Και δεν είναι μόνο τα μαλλιά μας αυτά καθαυτά, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής, που χρειάζεται προστασία προκειμένου να παραμείνει υγιές όλο το καλοκαίρι. Βήμα πρώτο; Να φροντίσεις την αντηλιακή προστασία τους εξίσου με την καθημερινή φροντίδα τους, είτε βρίσκεσαι στην πόλη, είτε στην παραλία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου να παραμείνουν τα μαλλιά σου λαμπερά και όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα.

Το λάθος που πρέπει να αποφύγεις:

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ίσως λάθη που κάνουμε οι περισσότερες, είναι πως μπαίνουμε στη θάλασσα με στεγνά μαλλιά. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να πέφτεις στη θάλασσα με στεγνά μαλλιά ή να φροντίζεις να παραμένουν στεγνά όταν κολυμπάς, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως τα προστατεύεις περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνεις:

Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρέχεις τα μαλλιά σου με εμφιαλωμένο νερό πριν κάνεις βουτιά, μιας και με αυτόν τον τρόπο τα προστατεύεις περισσότερο από τη φθορά που προκαλεί το θαλασσινό αλάτι. Αν θέλεις ένα extra tip για extra προστασία, μπορείς να τους απλώσεις ταυτόχρονα ένα leave in προϊόν που θα τα φροντίσει ακόμη πιο πολύ.

Φαντάσου ένα σφουγγάρι. Αν είναι ήδη βρεγμένο και το βάλουμε ξανά σε ένα μπολ με νερό, θα απορροφήσει πολύ λιγότερο νερό από ό, τι αν ήταν στεγνό. Φαντάσου πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Αν είναι από πριν βρεγμένα, η απορρόφηση του χλωρίου ή του αλατιού είναι σαφώς μικρότερη, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά- κυρίως την αφυδάτωση- που μπορεί να προκαλέσει.

Last but not least tip: Εξίσου σημαντικό είναι να ξεπλένεις με άφθονο νερό τα μαλλιά σου- κατά προτίμηση εμφιαλωμένο- μετά από κάθε βουτιά για να τα φροντίσεις ακόμη πιο πολύ και να απομακρύνεις το αλάτι/ χλώριο.