ΜΑΛΛΙΑ

Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στην παραλία με τα μαλλιά σου

Το καλοκαίρι δεν είναι σίγουρα η αγαπημένη εποχή των μαλλιών μας, μιας και ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Είναι ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το αεράκι, η υγρασία, το χλώριο της πισίνας, που ξεθωριάζουν το χρώμα τους και τα αφυδατώνουν, κάνοντάς τα παράλληλα πιο θαμπά και εύθραυστα.

 

 

 

Και δεν είναι μόνο τα μαλλιά μας, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής, που  χρειάζεται προστασία και φροντίδα προκειμένου να παραμείνει υγιές όλο το καλοκαίρι. Βήμα πρώτο; Να φροντίσεις για τη σωστή αντηλιακή προστασία και την extra φροντίδα τους, είτε βρίσκεσαι στην πόλη, είτε στην παραλία. Πριν λίγο καιρό μοιραστήκαμε τα 5 αγαπημένα μας αντηλιακά για τα μαλλιά.

Το λάθος που πρέπει να αποφύγεις:

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις προκειμένου να παραμείνουν τα μαλλιά σου λαμπερά και όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα, ιδιαίτερα στην παραλία.

Ένα από τα μεγαλύτερα ίσως λάθη που κάνουμε οι περισσότερες χωρίς να το γνωρίζουμε είναι πως δεν βρέχουμε τα μαλλιά μας πριν βουτήξουμε στη θάλασσα. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το να πέφτεις στη θάλασσα με στεγνά μαλλιά ή να φροντίζεις να παραμένουν στεγνά όταν κολυμπάς, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως τα προστατεύεις περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνεις:

Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρέχεις τα μαλλιά σου πριν κάνεις βουτιά με νερό, μιας και με αυτόν τον τρόπο τα προστατεύεις περισσότερο από τη φθορά που προκαλεί το θαλασσινό αλάτι. Αν θέλεις ένα extra tip για extra προστασία, μπορείς να τους απλώσεις ένα leave in προϊόν που θα τα φροντίσει ακόμη πιο πολύ.

Φαντάσου ένα σφουγγάρι. Αν είναι ήδη βρεγμένο και το βάλουμε ξανά σε ένα μπολ με νερό, θα απορροφήσει πολύ λιγότερο νερό από ό, τι αν ήταν στεγνό. Φαντάσου πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Αν είναι από πριν βρεγμένα, η απορρόφηση του χλωρίου ή του αλατιού είναι σαφώς μικρότερη, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά- κυρίως την αφυδάτωση- που μπορεί να προκαλέσει.

Last but not least tip: Εξίσου σημαντικό είναι να ξεπλένεις με άφθονο νερό τα μαλλιά σου- κατά προτίμηση εμφιαλωμένο- μετά από κάθε βουτιά για να τα φροντίσεις ακόμη πιο πολύ και να απομακρύνεις το αλάτι/ χλώριο.